80 Yaşındaki Emekli Öğretmene Ziyaretçi Akını

Samsun’un Bafra ilçesinde 30 yıl öğretmenlik yapan ve 32 yıl önce emekliye ayrılan 80 yaşındaki Şinasi Arslan’ı tedavi gördüğü hastanede eski öğrencileri ve dostları yalnız bırakmıyor.

Sol dizinde meydana gelen kireçlenme nedeniyle özel bir hastanede tedavi gören emekli öğretmen Şinasi Arslan, öğrencileri ve yakın dostları tarafından yapılan ziyaretlerden dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Ladik Akpınar Köy Enstitüsü’nde okuyan Arslan, “Köy enstitüsünde okulun 31 kişiden oluşan bando takımı vardı. 5 yıl saksafon çaldım. 25 Mayıs’ta Atatürk’ün Havza’ya gelişinin kutlamalarında oraya giderdik” dedi.

1949- 1950 eğitim-öğretim yılında mezun olduktan sonra Bafra İkiztepe Köyü İlköğretim Okulu’nda göreve başlayan Arslan, “Hala köy çocuklarını unutamıyorum. Benim yaşımda çocuklar vardı. Onlarla arkadaş gibiydim birlikte oyun oynardık. Benim düğünümü köyde köylüler yaptı” diye konuştu.

Okuttuğu öğrencilerin birçoğunun iş ve makam sahibi olduğunu hatırlatan emekli öğretmen Arslan, bugün de kendisini ziyaret etmelerinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Koyu bir Fenerbahçeli olan Arslan, “Okul yıllarında top yoktu. Pamuktan bezlerle top yapardık” şeklinde konuştu

1958 yılında yedek subay olarak Sivas’ta askerliğini yaptıktan sonra Bafra’nın Sürmeli köyünde görevine devam eden Şinasi Arslan şöyle konuştu: “Bafra’da barakadan yapılma şimdi ki Fatih İlköğretim Okulu’nun olduğu yerde başöğretmen olarak göreve başladım.1966 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürü rahmetli Arslan bey vardı. Ondan habersiz valiliğe mektup yazdım. Barakaların yazın çok sıcak, kışın çok soğuk olduğunu, eğitim yapmakta zorlandığımızı anlattım. Buraya bir okul yapılması için elden dilekçe verdim. O zaman ki vali bey, ‘hocamın dediği yere gidin bakın’ dedi ve okul binası yapıldı.” 80 yaşındaki emekli öğretmen Şinasi Arslan, öğretmenlere çocuklara daha çok eğilmelerini, Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i sevdirmelerini tavsiye etti .
Kaynak: İHA