Kimse Yok Mu Derneği, İftarda Bin Kişiye Sıcak Yemek Dağıtıyor

Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, İlkadım Belediyesi işbirliği ile başta selzedeler olmak üzere ihtiyaç sahibi bin kişiye iftarlık sıcak yemek dağıtıyor.

İftara bir saat kala mobil araçlarla 10 ayrı noktaya götürülen yemekler, vatandaşların yüzünü güldürüyor. Yaşanan sel felaketi sonrası sıcak yemek ve kuru gıda talebinde bulunan ihtiyaç sahiplerinin mağduriyetlerini giderme adına harekete geçen İlkadım Belediyesi ile Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Samsun Şubesi yönetimi, sosyal güvencesi olmayan bin kişi belirledi.

Yapılan sosyal inceleme neticesinde mağdur ailelere yemek kartı veren dernek gönüllüleri, her gün 10 ayrı noktada sıcak yemek dağıtıyor. Yemek kapları ile birlikte gelen vatandaşlar, ailedeki birey sayısına göre yemeğini alıyor.

Gözlerindeki mutluluk parıltıları ise dernek ekibini mutlu ediyor.İlkadım ve Canik belediyeleri hariç diğer belediyelerin iftar çadırı kurmayacağını öğrenen çok sayıda vatandaşın kendilerine ulaşarak yardım istediklerini dile getiren Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi Genel Sekreteri Cemil Başbay, "Kimse Yok Mu, insanların mağduriyetlerini bir nebze gidermek, onlara mutluluk yaşatmak ve hayata sıkı sıkı bağlanmalarına yardımcı olmak için kurulmuş bir dernektir. Samsun büyük bir sel felaketi yaşadı.

Biz de Kimse Yok Mu Derneği olarak selzedelerin evine giderek Ramazan başında gıda kolisi, ev eşyası ve giyim malzemeleri dağıttık. Bu selzedeler arasında tespit ettiğimiz ev eşyasına ihtiyacı olanlara yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Buradan hareketle Ramazan'da yemek isteyen selzede vatandaşlarımızın talebine kayıtsız kalamadık. Hemen alt yapı çalışmalarına başladık. En fakir mahalleleri ve yemek verilmesi gereken aileleri tespit ettik. Her gün 10 ayrı noktada bin aileye 4 çeşitten oluşan sıcak yemek veriyoruz. Onları mutlu görmek, bizi de mutlu ediyor. Elimizden geldiğince mağdur insanların yüzünü güldürmeye Ramazan boyu devam edeceğiz." dedi.

Derneğin bu yıl 70 ülkede yardım dağıtacağını hatırlatan Genel Sekreter Başbay, “Yine Kimse Yok Mu Derneği, Ramazan boyunca 70 ülkede, şubemiz ise 30 gönüllüsüyle pazar günü Arnavutluk ve Kosova’ya giderek yardım dağıtacak. Bir iftara da katkım olsun diyenler 5777’ye mesaj atarak bağış yapabilir. Bayramda da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayacak, onları mağdur etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Yemek alan Kökçüoğlu Mahallesi sakinlerinden Emine Yılmaz, dernek yönetimine ve gönüllülerine teşekkür etti. Yemeklerin güzel olduğunu ifade eden 2 çocuk annesi Yılmaz, “Eşim yüzde 80 şizofren hastası. Aylık alıyordu, o da kesilince buraya düştüm. 2 tane çocuğum var. Okutamıyorum. Geçen selde az kalsın evimi su basıyordu. Yardımlarla geçiniyoruz.” ifadelerini kullandı .