Kastamonulu Asker Diyarbakır’da Şehit Düştü

Diyarbakır Lice’de döşenen hain pusuda şehit düşen Kastamonulu er Kadir Kayıkçı’nın 15 gün sonra terhis olacağı öğrenildi.

Diyarbakır Lice 2. Motorlu Piyade Tugayı Lojistik Destek Komutanlığı’nda Ani Müdahale Mangası’nda er olarak görev yapan 1991/2 tertip Kadir Kayıkçı, terhisine 15 gün kala Lice kırsalında PKK’lı teröristlerin yola döşediği mayında şehit düştü. Aynı olayda 1 astsubay şehit düşerken, bir er asker ve bir de sivil vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Diyarbakır Lice 2. Motorlu Piyade Tugayı Lojistik Destek Komutanlığı’nda Ani Müdahale Mangası’nda er olarak görev yapan Kadir Kayıkçı, terhisine 15 gün kala şehit düştü.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında PKK’lıların patlayıcıyı uzaktan kumanda ile patlatması sonucu isabet alan zırhlı araçta bulunan Kastamonu’nun Azdavay ilçesi Evlek köyü nüfusuna kayıtlı Kadir Kayıkçı ile bir astsubay şehit oldu.

Hain pusu sonrasında şehitlerin cesetlerinin parçalanan araç içerisinden çıkarıldığı bildirildi.

15 gün sonra terhis olacağı öğrenilen şehit er Kadir Kayıkçı, İstanbul’un Kağıthane ilçesi Gültepe’de ikamet ediyordu. 3 kardeşi bulunan Kadir Kayıkçı’nın bekar olduğu ve naaşının nereye defnedileceğinin henüz netlik kazanmadığı belirtildi.

Yaralıların tedavisinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinde sürdüğü ve ameliyata alındığı belirtildi .
Kaynak: İHA