Adana'da Bin 802 Kök Kenevir Bitkisi Ele Geçirildi

Adana'nın Kozan, Tufanbeyli ve merkez Yüreğir ilçelerinde düzenlenen operasyonlarda bin 802 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, Kozan İlçe Jandarma Komutanlığınca; alınan istihbaratın değerlendirilmesi, emniyet ve asayişin sağlanması ile kaçakçılık olaylarının önlenmesi kapsamında bir ihbarın alınması üzerine Kuyubeli Köyü, İbeoğlu Mahallesi, Kandil Kayası mevkisinde arama yapıldı.

Ormanlık alan içerisinde yapılan aramada 592 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Kenevir bitkileri Tarım Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince imha edildi.

Tufanbeyli İlçe Jandarma Komutanlığınca, bir ihbarın alınması üzerine Bozgüney Beldesinde M.Ö. isimli şahsa ait ev ve arazide bin 125 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli M.Ö. cumhuriyet savcısının talimatıyla ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

Merkez Yüreğir İlçe Jandarma Komutanlığınca, Yakapınar Mahallesinde M.D. isimli şahsa ait ev ve çevresinde yapılan aramada 85 kök kenevir bitkisi ve 324 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Şüpheli M.D. ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı .
Kaynak: İHA