Ordu’da Hizmetleri Takip Toplantısı

Kamu hizmetlerinin ve yatırımlarının takip ve koordinasyonunu sağlamak amacıyla her ay düzenli olarak gerçekleştirilen "Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı (ATAK)” yapıldı.

Vali Orhan Düzgün başkanlığında, Valilik Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Temmuz ayı “Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı”na, İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş, Vali Yardımcıları Ömer Adar, Salih Yüce, Abdullah Demir, Mahmut Ağbal, Yemen Bayrak, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İlçe Kaymakamları ve daire müdürleri katıldı.

Vali Orhan Düzgün, Temmuz ayı “Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı” gündeminde yer alan, kamu kurum ve kuruluşlarınca Ordu ili genelinde yürütülen yatırım, hizmet ve çalışmaların yanı sıra yapılması planlanan projeler konusunda toplantıya katılanlardan bilgi aldı. Daire müdürlerinden kurumlarıyla ilgili yatırımları, uygulanan projeleri ve hizmetleri yerinde görmelerini ve takip etmelerini isteyen Vali Düzgün, Vali Yardımcılarından da kendilerine bağlı kurumların amirleriyle sık sık toplantı yaparak, çalışmaları koordine etmelerini istedi. Vali Düzgün, toplantının verimliliği açısından kurum amirlerinin toplantı gündeminde yer alan konularla ilgili hazırlıklı olarak toplantıya katılmalarını da istedi.

GÖRÜŞÜLEN KONULAR

Temmuz ayı ‘Aylık Takip ve Koordinasyon Toplantısı’nda şu konular görüşüldü: Eğitim: Güzel Sanatlar Lisesi Yapımı, Bilim ve Sanat Merkezi İnşaatı, Perşembe Milli Piyango Anadolu Lisesi, Eğitimde Fatih Projesi, Eğitim Her Engeli Aşar Kampanyası.

Sağlık: ODÜ Hastanesi yapımı Kültür ve Turizm: Ünye Saray Hamamı restorasyonu, Sağralar Konağının değerlendirilmesi, Eskipazar Hamamının Restorasyon Projesi ve Küçük Hamamın restorasyon çalışmaları.

Özel İdare hizmetleri: Mesudiye Alanköy-Üçyol arası mevcut yolun onarımı ve güzergah çalışması, Boztepe Yamaç Paraşütü Pisti düzenlemesi ve radyo vericilerinin düzene sokulması, Köy Yerleşik Alan tespit çalışmaları ve örnek yapı projeleri, Çambaşı-Yeşilce yayla yolu yapımı, Yoroz Kent Ormanı kiralanması çalışmaları, Aklın Yolu Birdir proje uygulamasına ilişkin çalışmalar Çevre ve Şehircilik: Kıyı Kenar Çizgisi çalışmaları, Tapu ve Kadastro İl Müdürlüğü yeni hizmet binası yapımı, Katı Atık Bertaraf Tesisleri.

Karayolları: Karadeniz-Akdeniz Yol Yapımı, Ulubey tarihi Akoluk ve Sarpdere Köprüsü restorasyonu çalışmaları, Ordu- Çambaşı yolu iyileştirme ve yeni güzergah çalışmaları, Spor: Ordu Gençlik Merkezi, Ünye Stadı Ek Tesisler Yapımı, Durugöl Spor Kompleksi İnşaatı ve Çevre Düzenlemesi çalışmaları, Çambaşı Kayak Tesisleri Yapımı Doğal Afet: 2011 yılında meydana gelen afetlere ilişkin Afet Konutları yapım çalışmaları Sosyal Hizmetler: Kadın Konuk Evi Açılışı ile ilgili çalışmalar Orman: Botanik Bahçesi yapımı ile ilgili çalışmaları Arıcılık: Arım Balım Peteğim projesi Toplantının ardından Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Ordu Valiliğince çıkarılan Yönerge ve genel emirler doğrultusunda basında çıkan haberlerin takibi, cevap ve düzeltme hakkının kullanımı konularında toplantıya katılanlara bilgilendirmede bulundu .
Kaynak: İHA