Eyüplüler İftarda Buluştu

Eyüp Sultan’da bu yıl Onbir Ayın Sultanı Ramazan, binlerce kişinin buluştuğu iftar programlarıyla devam ediyor.

Eyüp Belediyesi, Nişanca ve Defterdar Mahallesi sakinlerine Münzevi Camii önündü iftar yemeği verdi. Nişanca ve Defterdar Mahallesi sakinlerinin katıldığı iftar yemeğine Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Seçkin Turan da katıldı.

Eyüplülerin Ramazan ayını kutlayan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, “Eyüp’teki iftar yemeklerimizde eski Ramazan eğlencelerine özlem gideriyor, orucumuzu birlikte açıyor, sevgiyle, muhabbetle sohbetler ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi, Eyüp Sultan, birlik, beraberlik ve dayanışmanın değişmez adresidir” dedi.

Başkan İsmail Kavuncu mahalle iftarının hemen ardından Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın yemeğine katıldı.

Yemeğe, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Yönetim İcra Kurulu Başkanı Av. Hamza Akbulut, Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve Vakıf üyeleri katıldı.

Yemeğin ardından Başkan İsmail Kavuncu ve Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Seçki Turan, Eyüp Belediyesi Etkinlik alanına geçti. Dernek üyelerinin stantlarını gezen Başkan, vatandaşlarla bol bol sohbet etti.Eyüp Belediyesi’nin açıkhava iftarında çocuklara yönelik animasyonlar, ortaoyunu, fasıl grubundan Türk Sanat Müziği’nin seçkin eserleri, tasavvuf müziği eşliğinde ilahiler Eyüplülerle buluşuyor. Eyüp Belediyesi her gece Cülus Yolu’nda ve mahallelerdeki iftar programlarının yanı sıra Cuma ve cumartesi günleri sahur programları da düzenliyor.Eyüplüler, Ramazan ayı süresince Eyüp Belediyesi’nin önünde kurulan tarihi Osmanlı evlerinde kurulan stantlardan alışveriş yaparak, buradaki restoranlarda oruçlarını açıp çocuklarıyla birlikte Feshane’de ki eğlencelere katılabiliyor .