Ekonomi Bakanı Çağlayan: Türkiye Doğalgazı En Hovarda Kullanan Ülke

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin doğalgazı en hovarda kullanan ülke olduğunu belirterek önce öz kaynakların kullanılması gerektiğini ifade etti.

Nükleer enerjiyle ilgili ahkam kesenlerin Türkiye'ye çok şey kaybettirdiğine dikkat çeken Çağlayan, çoğunun doğalgaz lobisinin etkisinde kaldığının altını çizdi. Ankara Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na katılan Çağlayan, Türkiye'nin her yıl yüzde 6 enerji ihtiyacı artan bir ülke olduğunu dile getirdi. 125 bin megavatt enerji ihtiyacının ortaya çıkacağını aktaran Çağlayan, enerjide önce kendi kaynaklarımız su, güneş, rüzgar, termik, Allah ne verdiyse kullanılması gerektiğini vurguladı. Enerjinin pahalı olduğu için ithalatın yüklü miktar tuttuğuna dikkat çeken Çağlayan, en büyük girdinin enerjide olduğunu kaydetti.

Enerjiye kendilerinin destek vermediğini Enerji Bakanlığı'nın verdiğini anlatan Zafer Çağlayan, geçmişte bankacılık sektörünün yaptıklarına dikkat çekti. Çağlayan, hala tefecilik zihniyetiyle bankacılık yapanların bulunduğunu ifade etti.

Bölgeye yatırım yapılması gerektiğini belirten Çağlayan, PKK'nın yatırım yapılmaması için iş makinelerinin gelmesini istemediğini vurguladı. Çağlayan, bölgeye yatırım yapılmamasının PKK'nın emellerine hizmet olacağının altını çizdi. Libya'daki gelişmelere de değinen Çağlayan, Türk firmalarına yakında ödeme yapılacağını söyledi.

Libya yönetiminin sadece Türk firmalarına geçmişten kalan borçlar konusunda ödeme yapacağına dikkat çeken Çağlayan, bunun da Türk dış politikasının çalışmasının başarısı olduğunu ifade etti.

Eksi ve artılarını bildiklerini, kendilerine güvendiklerini, inandıklarını ve yeterli bulduklarını dile getiren Çağlayan, dünyayı çekip kavuran bu krizde Türkiye bunu fırsata çeviren bir ülke haline geldiğini kaydetti.