İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç başkanlığında, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, kentteki enerji ve sulama yatırımları değerlendirildi.

Vali Celalettin Güvenç, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, kentte 2012 yılında gerçekleştirilen yatırım programına göre, 572 projenin 8 milyar 568 milyon 866 bin TL değerinde olduğunu belirterek, projelerde nakdi gerçekleşmenin yüzde 44 oranında olduğunu vurguladı.

Kentte yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle herkesin elektronik eşyalarının bozulduğuna da değinen Vali Güvenç, bu olumsuzluğun nedenin ise kaçak kuyulardaki aşırı enerji tüketiminden kaynaklandığını dile getirdi.

Güvenç, kentin değişim ve dönüşümünün sağlanabilmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini anlattı.

İdarecilerden, bölge çiftçisini sık sık kaçak enerji kullanımına ilişkin uyarmalarını isteyen Vali Güvenç, sorunun ancak böyle giderilebileceğini ifade etti.

Vali Yardımcısı Şaban Erdoğan, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve diğer idarecilerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantı, koordinasyon kurulu üyelerinin görüş ve taleplerinin açıklamasının ardından sona erdi.

Muhabir: Rauf Maltaş/Eşber Ayaydın

Yayıncı: Mehmet Öztaş
Kaynak: AA