Cansuyu Ramazan’da Daha Çok Kişiye Ulaşmayı Hedefliyor

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Afyonkarahisar Temsilcisi Mehmet Demir, Cansuyu’nun, gıda ve kıyafet dağıtımıyla Ramazan'da ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ettiğini bildirdi.

Cansuyu olarak her yıl olduğu gibi bu Ramazan'da da 65 ülkede yardım faaliyetinde bulunduklarını anlatan Mehmet Demir, “Afyonkarahisar Temsilciliği olarak genel merkezden gelen 100 adet gıda paketi ile Afyonkarahisarlı hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan 468 adet gıda paketini Afyonkarahisar merkez ve köylerinin yanı sıra; Başmakçı, Bayat, Bolvadin, Çay, Çobanlar, Dazkırı, Dinar, Emirdağ, Evciler, Hocalar, İhsaniye, İscehisar, Kızılören, Sandıklı, Sinanpaşa, Sultandağı, Şuhut ilçelerinin de köylerinde ihtiyaç sahiplerine dağıtımı devam ediyor” dedi.

Afyonkarahisar’ın merkezine bağlı köylerde bulunan ihtiyaç sahiplerine 350 adet gıda paketi dağıtıldığını aktaran Demir, hedeflerinin bin adet gıda paketi dağıtmak olduğunu kaydetti.

Demir, bin ailenin de kıyafet ihtiyacının karşılanacağını sözlerine ekledi.

Afrika’da kuraklığın pençesindeki ülkelerde açlıktan ve susuzluktan ölen insan sayısının her geçen gün arttığını belirten Cansuyu Temsilcisi Demir, “Cansuyu, açlıktan ve susuzluktan dolayı kimse ölmesin diye su kuyuları açıyor, kumanyalar dağıtıyor. Siz de Afrika’daki kardeşlerimizi unutmayın. Bir su kuyusunun hizmete açılma masrafı, Kamerun, Çad, Mali, Togo, Gana 3 bin 500 USD, Nijer, Etyopya, Somali 5 bin USD'dir. Ayrıca Cansuyu gönüllüleri adı altında açılan su kuyularına dilediğiniz miktarda bağışta bulunabilirsiniz. Afrika ülkelerinde, Cansuyu tarafından su kuyusu projelerinin yapım süresi 3 ay ile 6 ay arasında değişmektedir. İnternet sitemizden veya temsilciliğimizden bağışlarınızı yapabilirsiniz. Bir gıda paketinin değeri 70 TL, bir kişilik iftar bedeli de 5-10 TL’dir. Gelin; çaresizlikten, kimsesizlikten kurumuş yüreklere; yeryüzünde en son gözü yaşlı mazluma ulaşana dek mübarek köprüler kuralım, umut olalım, onlara can suyu olalım” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA