Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren Açıklama Yaptı

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na sundukları güneş ve rüzgar enerjisi projelerinin kabul edildiğini bildirdi.

BAKA'NIN Gündoğmuş'ta düzenlediği 2014-2023 Bölge Planı Hazırlık Toplantısı'na Gündoğmuş Kaymakamı İbrahim Özkan, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren, Gündoğmuş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sultan Çetin, BAKA Antalya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Alaattin Özyürek, Stratejik Planlama ve Koordinasyon Birim Başkanı Lokman Pehlivan ile İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren, toplantıda yaptığı konuşmada, Gündoğmuş'un güneş, rüzgar ve hidroelektrik alanında önemli bir potansiyelinin bulunduğunu söyledi.

Bu enerji kaynaklarını kullanabilmek adına belediye olarak BAKA'ya bazı projeler sunduklarını kaydeden Özeren, ''BAKA'ya belediye olarak sunduğumuz güneş ve rüzgar enerjisi projelerimiz kabul edildi'' dedi.

İlçenin endemik bitkiler bakımından da zengin olduğuna değinen Özeren, Gündoğmuş'un arıcılık için mükemmel bir yer olduğunu, böyle bir yerde kurulacak meslek yüksekokuluna arıcılık enstitüsünün dahil edilmesi gerektiğini kaydetti.

Coğrafi şartların Gündoğmuş'a hem olumlu hem de olumsuz etkileri olduğuna dikkati çeken Özeren, şöyle konuştu:

''Geçit vermez dağlar, ilçemizde bazen alternatif turizme fırsat doğuruyor, ama bazen de insanların buralarda yaşamını güçleştirip göçe neden oluyor. Mera Kanunu'nun yıllar içinde gelişen ihtiyaçlar çerçevesinde yenilenmesi gerekiyor. Halkımız için yaylacılık ve hayvancılık önemli bir geçim kaynağı. Mera Kanunu adeta, 'Yaylalarımızda açık alanda yaşayabilirsin ama kesinlikle ev veya diğer yaşam alanları yapmayacaksın' diyor. Devlet bir taraftan da bu evlere elektrik, su bağlıyor. Mera Kanunu günümüz gerçekleri ile bağdaşmıyor, bu nedenle çağın getirdiği ihtiyaçlar çerçevesinde yenilenmesi gerekir.''

Gündoğmuş Kaymakamı İbrahim Özkan da Türkiye'de Son yıllarda kurulan kalkınma ajanslarının yerelden kalkınmayı hedeflediklerini, kalkınma ajanslarının iyi yönetişim ilkesinin güzel örnekler arasında yer aldığını söyledi.

Gündoğmuş'un Antalya'nın az gelişmiş yerleşim yerleri arasında bulunduğunu ifade eden Özkan, BAKA'nın vereceği hibelerle ilçenin gelişebileceğini bildirdi.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA