Madımak’ta Ölenler Anıldı

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 2 Temmuz 1993 yılında Sivas’ın Madımak Oteli’nde 35 aydın ve sanatçının hayatını kaybettiği olayları protesto ederek, ölenleri andı.

Bugün öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Mersin Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, ‘Madımak utanç müzesi olacak’, ‘Sivas'ın ışığı sönmeyecek’ sloganları attı. Burada grup adına açıklama yapan KESK Mersin Şube Dönem Sözcüsü İmam Özdemir, Sivas olaylarında düşünce ve ifade özgürlüğünün engellendiğini, linç kültürüyle yaşam hakkının fiilen sona erdirildiğini söyledi.

Sivas olaylarının aydınlığa, demokrasiye, halkların kardeşliğine ve bir arada yaşama kültürüne yapılan bir saldırı olduğunu belirten Özdemir, “İnsanlık tarihinin bu kara lekesi hafızalarımızda, yaralı bilinçlerimizde, kanayan vicdanlarda 19 yıldır hiç durmadan büyümektedir. Sivas katliamının üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen her geçen yıl daha büyük ve kitlesel bir öfke ile lanetlenmesi, ülkemizin gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara asla teslim olmayacağının en somut göstergesidir” dedi.

Sivas olaylarını demokratik kitle örgütleri olarak lanetlediklerini ve unutmayacaklarına vurgu yapan Özdemir, “Madımak utanç müzesi olmalıdır. Sivas olaylarında yaşamını yitiren insanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, onların savunduğu değerleri ve mücadelelerini kendi mücadele alanlarımızda yaşatacağımıza söz veriyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA