Balıkesir Polisinden Dokuz İlde Kaçak Akaryakıt Operasyonu

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Balıkesir merkezli olmak üzere dokuz ilde düzenlediği kaçak akaryakıt operasyonunda 24 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili gözaltına alınanlardan iki kişi tutuklandı. 10 aylık bir çalışma sonucu Balıkesir, Ankara, İstanbul, Mardin, Manisa, Karabük, Kocaeli, Muğla ve Uşak illerinde operasyon düzenlendi.

Operasyonda 71 bin litre kaçak akaryakıt, iki gizli yer altı tankı, dört kaçak akaryakıt naklinde kullanılan tanker, çok sayıda fatura ve belge ele geçirildi. Gözaltına alınan 24 kişiden 18'i, kendi illerinde ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Susurluk Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edilen 6 kişiden elebaşı olduğu iddia edilen H.Ç. (38) ve H.M.A. (39), suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, akaryakıt kaçakçılığı, nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik suçlarından tutuklandı. Operasyon kapsamında 6 şüpheli hakkında daha yakalama kararı çıkarılırken 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı .