Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Çankırı’da Şenliğe Katıldı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankırı’nın Yapraklı ilçesindeki geleneksel Kavak köyü şenliklerine katıldı.

Şenlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kavak Köyü Yaran ekibi tarafından bıçak oyunu ile köy girişinde karşıladılar.

Gökçek, şenlikte yaptığı konuşmada, Ankara’da yaşayan Çankırılı sayısının Çankırı’da yaşayan Çankırılı sayısından daha fazla olduğunu belirterek, "Sizlere hemşerilerim diyeceğim" dedi.

Ankara dışında yapılan festivallere de katılmaya çalıştığını dile getiren Gökçek, "Bu yıl festivallere daha çok önem veriyoruz. Sadece Ankara'da değil, Ankara dışındaki hemşerilerimize de destek olmaya çalışıyoruz. Çankırı'nın yiğit insanlarının bizim yanımızda ayrı bir yeri var. Size karşı ayrı bir muhabbetimiz var" diye konuştu.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, "Bu tür etkinlikler ülkemizin birlik ve beraberliği için gerçekten çok önemli, nitekim bunun en güzel örneğini de bugün burada yaşıyoruz" dedi.

Şenliklerde güreş müsabakaları ve piyango çekilişinin yanı sıra düzenlenen çuval, yumurta yarışı ve yoğurt yeme yarışmaları büyük ilgi çekti.

Türkiye Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ayhan ve köy sakinleri, şenliğe katkılarından dolayı Vali Vahdettin Özcan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'e plaket takdim etti .
Kaynak: İHA