Türkiye 28 Ülkeyi Geçti!

OECD'nin Genişbant İnternet Raporu: Türkiye, sabit genişbant penetrasyon yüzde artışı sıralamasında OECD ülkeleri arasında 6'ıncı.

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'nün (OECD) Genişbant İnternet Raporuna göre, Türkiye, sabit genişbant penetrasyon yüzde artışı sıralamasında OECD ülkeleri arasında 6'ıncı oldu. Yüzde 3,6'lık sabit genişbant penetrasyon artış yüzdesiyle Türkiye, sıralamada 28 ülkeyi geride bıraktı.

OECD'nin Aralık 2011 verilerine göre, sabit genişbant penetrasyon yüzde artışında listenin ilk sırasında Polonya bulunurken, Polonya'yı Şili ve Yunanistan takip etti.

FİBER BAĞLANTI YÜZDESİNDE TÜRKİYE 12'İNCİ SIRADA

Toplam genişbant kullanıcıları içindeki fiber bağlantı yüzdesine bakıldığında Türkiye 27 ülke arasında 12'inci sırada yer alarak Fransa, Almanya, Kanada ve Finlandiya gibi birçok ülkeyi geride bıraktı. Aynı sıralamada Japonya ilk sırada yer alırken, Japonya'dan sonra Kore ve Slovakya ilk üç sırada yer aldı.

Öte yandan, Türkiye 100 kişi üzerinden kullanıcı rakamlarına bakıldığında, sabit ve mobil genişbant penetrasyon oranında son sıralarda yer buldu.