Karaburna Beldesinde Hz. Ömer Camii Törenle İbadete Açıldı

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna beldesinde inşaatı tamamlanan Hz.

Ömer Camii bir yıllık yoğun bir çalışmanın ardından düzenlenen törenle ibadete açıldı. Karaburna Kasabası Yeni Mahallesi'ne vatandaşlar tarafından yaptırılan Hz. Ömer Camii'nin açılış törenine İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlçe Kaymakamı Bedrettin Özmen, İlçe Müftüsü Remzi Bircan, İlçe Vaizi Bünyamin Aksöz, İlçe Emniyet Amiri Yasin Karip, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çiftçiler, Karaburna Kasabası Belediye Başkanı Selim Deniz, Karaburna Kasabası Yeni Mahalle Muhtarı Ercan Kızılbayır, Karaburna Kasabası Bahçeli Evler Mahallesi Muhtarı Biyami Özkan, din görevlileri, Karaburna kasabası Hz. Ömer Camii Dernek Başkanı Hüsnü Özcan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programa katılan ilçe kaymakamı Bedrettin Özmen, “Camimizin yapımında maddi ve manevi desteği olanlara teşekkür ediyorum. Camimize ismi verilen Hz. Ömer gibi O büyük insanların yaşantılarını, sözlerini, tavsiyelerini örnek alarak, inşallah bizler de hayatımıza devam ederiz. Emeği geçen herkese teşekkür eder, caminin de hayırlı uğurlu olmasını dilerim.” dedi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk yaptığı açılış konuşmasında, “Namazın Müslümanlık alameti olduğu gibi, camiler de o beldenin İslam beldesi olduğunun alametidir. Cami inşası ve imarı da iman alametidir. Zira Cenab-ı Allah 'Camiler ancak iman edenler, namazı kılanlar, zekat verenler ve Allah’tan başkasından hiç korkmayanlar imar ederler. Zaten doğru yolu bulmuş olanlar bunlardır' buyurmaktadır. Camiyi inşa edip teslim edenleri tebrik ediyorum. Zira Sevgili Peygamberimiz (S.A.V.), 'Kim bir mescit inşa ederse Allah’ da ona cennette bir köşk inşa eder' buyurmuştur. Şimdi imar sırası bizlerdedir, sizlerdedir. Camilerin gerçek imarı umran-ı manevi’dir. O da camiye cemaat olmak, camide talebe olmak, camide buluşmak birleşmektir. Camiyi bütün fonksiyonlarıyla cıvıl cıvıl şenlendirmektir. Allah cemaatini bol eylesin.” diye konuştu.

Hacıbektaş Müftüsü Remzi Bircan ise, caminin yöre halkının el birliği ile yapıldığını belirtti.

Bircan “Karaburna Hz. Ömer Camiinin öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Caminin yapımında destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu cami yöre halkının birlik ve beraberlik örneğinin eseridir.” İlçe Müftüsü Bircan Karaburna kasabası Yeni Mahallesi Hz. Ömer Camiinin yapımında gerek maddi, gerek ayni ve manevi destek verenlere de teşekkür etti.

Karaburna Belediye başkanı Selim Deniz, “Karaburna beldesinde 23.06.2011 tarihinde yapımına başlanan caminin hizmete açılması için devam eden inşaat süreci bitti ve cami hizmete açılıyor. Çok kısa sürede çok şeyler yapıldı. Maddi gücü olanlar maddi yönden katkı sağlarken, diğer vatandaşlarımız da alın teri dökerek, caminin inşaatında çalıştılar. Camimiz çok kısa sürede en güzel şekli ile hizmete açıldı. Emeği geçen herkesi kutluyor ve tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yapımı tamamlanan cami hakkında bilgiler veren Karaburna kasabası Cami Dernek Başkanı Hüsnü Özcan ise, “Caminin köye kazandırılmasında büyük emekleri olan başta köylülere, İl Müftülüğümüze, ilçe müftülüğümüze, hayırsever işadamlarına ve açılış törenine katılan tüm misafirlere katkılarından dolayı teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Cami yapımında emeği geçenlere plaket takdiminin ardından, cami okunan dualar eşliğinde açıldı.

Açılış kurdelesi İl Müftüsü Yakup Öztürk, İlçe Kaymakamı Bedrettin Özmen, İlçe Müftüsü Remzi Bircan, İlçe Vaizi Bünyamin Aksöz, Karaburna Kasabası Belediye Başkanı Selim Deniz, Hz. Ömer Cami Dernek Başkanı Hüsnü Özcan tarafından kesildi

Kaynak: İHA