Eskiköy'de Yol İsyanı

Ordu’nun Gürgentepe ilçesine bağlı Eskiköy beldesi Dere Mahalle sakinleri, kazma kürekle yollarını tamir edip, halatlarla patinaj yapan arabalarını çektiklerini belirterek, yollarının onarılmasını istediler.

Gürgentepe ilçesine bağlı Dere Mahalle'nin 5 bin 300 metrelik yolunun bozuk ve taşlı hali araç sürücülerini adeta çileden çıkarıyor. Yol sıkıntıları yüzünden çalmadık kapı bırakmadıklarını söyleyen mahalle sakinleri gittikleri her yerden olumsuz cevap almanın üzüntüsünü yaşadıklarını söylediler. Yolcu minibüsleri yoldan patinaja düştüğünde yolcular aşağıya iniyor ve minibüsü iterek bozuk yoldan çıkmasını sağlıyorlar. Köylülerin bir başka yöntemi ise halat formülü. Arkadan iterek çıkaramadıkları minibüsü bir halatla önden çekerek minibüsün bozuk yoldan çıkmasını sağlıyorlar.

Dere Mahalle Muhtarı Birol Yeşil, yol konusunda gitmedikleri yer bırakmadıklarını belirterek, “4 yıldan beri en ufak bir çalışma yok. Özel İdare, Kaymakamlık her tarafa gittik, her yerden elimiz boş döndük. Belediye para yok diye sahip çıkmıyor. 5 bin 300 metrelik yol. Hiç sahip çıkan yok. Kendi kaderimize terk edilmiş durumdayız. 3 tane öğrenci servisimiz var ve 36 öğrenci taşıyoruz. Yaz kış kazma kürek yollardayız” dedi.

Mahalle sakinlerinden Yaşar Şen ise terk edilmiş bir halde olduklarını ifade ederek, “Belediye Başkanımız bize sahip çıkmıyor. 'Gidin başınızın çaresine bakın, beni isterseniz şikayet edin' diyor. Hastamız olduğunda bir yere götüremiyoruz. Bağımıza, bahçemize gidemiyoruz. Her tarafı sel suyu götürmüş halde. Biz kime dert yanalım. Valimizden ve İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin’den buraları bir gelip görmelerini istiyoruz. Biz, itilmiş kakılmış, kendi sıkıntılarıyla başbaşa kalmış bir durumdayız. İkinci sınıf insan muamelesi görüyoruz. Biz de Türkiye Cumhuriyeti bayrağı altında yaşayan insanlarız" diye konuştu.

“2012’DE 1942 YILINI YAŞIYORUZ”

Belediye Meclis Üyesi Süleyman Akyurt da, “İçişleri Bakanımıza sesleniyorum. Bizi bu çileden kurtarsınlar. Gittiğimiz kurumlar, ufak belde olduğumuz için bizi kale almıyorlar. Sayın Başbakanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz. Biz 1942 senesini yaşıyoruz. Hastamız olduğu zaman hastamızı helikopter alması lazım. Kış mevsimini bırakın, yaz kurağında bu yoldan araba çıkmıyor. 2-3 gün önce Samsun’dan ameliyatlı hasta gelirken dikişleri 3 yerden patladı" şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden İsmet Şen ise, 2012 yılı olmasına rağmen 1942 senesini yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bizim burada halka hizmet denilen bir şey yok. Ben bu yüzden Ordu vilayetini terk ettim ve İstanbul’a göç ettim. İçişleri Bakanımız nüfusumuzu Ordu'ya almamızı istiyor. Nasıl alalım, yolumuz yok suyumuz yok. Hastamız olduğu zaman ambulans gelmiyor. 3 dönemdir AK Partili olan belediyeden hizmet alamıyoruz.”
Kaynak: İHA