Aydın, Türkiye’nin Yeni Enerji Üssü Oluyor

Aydın’da Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından deneme kuyuları kazılarak ihale yolu ile satılan alanlarda bir bir enerji santralleri kurulmaya devam ediyor.

Pamukören Beldesinde kurulma çalışmaları devam eden Jeotermal Enerji Santrali ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekilleri Semiha Öyüş ve A.Gültekin Kılınç, Pamukören Belediye Başkanı Metin Ertürk, Kurtuluş Belediye Başkanı Mehmet Güler, Başaran Belediye Başkanı Mehmet Çakar, AK Parti Kuyucak İlçe Başkanı Ali Çevik ve davetliler katıldı.

Uzun yıllardır konuşulan ama gerçekleşmeyen Aydın’ın yenilenebilir enerji kaynakları potansiyelinin yeryüzüne çıkartılarak enerji üretimi için kullanılmasını son derece önemsediğini dile getiren AK Parti Aydın Milletvekili A.Gültekin Kılınç; “Ülkemizin enerji açığının kapatılmasında çevreye duyarlı ve son derece temiz bir kaynak olan jeotermal kaynağın ilimizde bulunması bizlere Allah’ın bir lütfüdür. Öncelikle enerji üretiminde kullanılacak olan bu kaynağın yöre insanımızın sosyo-ekonomik yapısını geliştirecek şekilde kullanılması yani; seracılık, sağlık turizmi, şehir ısıtmacılığı vb. alanlarda yararlanılması aşamasına gelinmesini de şiddetle arzu ediyoruz. Ülkemizin her geçen gün artarak devam eden enerji ihtiyacını karşılamada önemli bir merkez haline gelen ilimiz, potansiyeli ile bugün ülkemizin ve tüm dünyada dikkatlerin bize yönelmesine neden olmaktadır. Bu potansiyelin ilimiz insanı içinde çok güzel kullanılması gerektiğine inanıyorum. İlimizin tarım alanındaki potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını düşündüğün bu temiz enerji kaynağının son noktasına kadar verimli kullanılarak ilimizin ekonomik hayatını daha da canlandırmasını sabırla bekliyorum” dedi.

Düzenlenen toplantıda bölgede yapacakları çalışmalar hakkında bilgi veren Çelikler firması yetkilisi ise, Çelikler Jeotermal Elektirik Üretim A.Ş. olarak Aydın ili Pamukören Beldesi yakınlarında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan aldığı üretim lisansı ile elektrik üreterek ulusal şebekeye aktarmak üzere jeotermal santrali kurmayı planladıklarını ifade etti.

Toplam 61,72 MWe’lık gücü ile proje yılda 513 milyon KWh elektrik üretilmesi hedeflenen santralde Türkiye’nin mevcut enerji üretim tahminleri ile karşılaştırıldığında yaklaşık 263 Bin ton karbon azatlımı sağlanması beklediklerini söyleyen firma yetkilisi, projeyi 2013 yılının ilk aylarında tamamlayıp üretime geçirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: İHA