4. Ramazan Etkinlikleri Muhteşem Açılışla Başladı

Trabzon Belediye tarafından bu yıl Zağnos Vadisi’nde 4.’sü düzenlenen ‘Ramazan Etkinlikleri’ yapılan görkemli açılışla başladı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Trabzon’da ramazan barıştır, kardeşliktir, paylaşmadır, hoşgörüdür” diyerek tüm vatandaşların ve İslam aleminin mübarek ramazan ayını kutladı.

Bu yıl yabancı ülkelerin katılımı ile uluslararası nitelik kazanacak ramazan etkinliklerinin açılışı ile vadi yine şenlendi. Yaklaşık 20 bin iştirak ettiği 4. Ramazan Etkinlikleri'nin açılışına Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve daire amirleri katıldı.

Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı’nın verdiği muhteşem konserle başlaya etkinlikler, 80 yaşındaki kaval sanatçısı Şahin Ünver’in verdiği resitalle devam etti

Muhteşem havai fişek gösterilerinin de yapıldığı etkinliklerin açılışında konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu “Trabzon’da ramazan barıştır, kardeşliktir, paylaşmadır, hoşgörüdür” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu, “Hiçbir ayrım gözetmeksizin Trabzon bir ve beraberdir. Trabzon hem kendi kentine, hem ülkesine hizmet etmekte omuz omuzadır. İşte bu bir ve beraberliğin, kardeşliğin en güzel tezahür ettiği ay olana ramazan ayına giriyoruz. Kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın, birlikteliğin, beraberliğin ayını Trabzon’da en iyi şekilde geçireceğiz. Birbirimizi seveceğiz ve sayacağız. Kentimizin üç ayrı noktasında kurduğumuz iftar çadırlarında birlikte oruçlarımızı açacağız. Teravih namazlarından sonra Zağnos’ta sosyal ve kültürel etkinliklere katılacağız” diye konuştu.

Bu yıl yapılan 4. Ramazan Etkinlikleri'ni uluslararası boyuta taşıdıklarını belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “İslam için insan sevgisi esastır. İslamiyet için barış, kardeşlik esastır. Bu anlayışı uluslararası düzeye taşımak için etkinliklerimize dost ve kardeş ülkelerden misafirleri davet ettik. Trabzon’da ramazan barıştır, kardeşliktir, paylaşmadır, hoşgörüdür mesajını hem yaşatacağız, hem yaşayacağız hem de tüm dünyaya iletmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Trabzon’u geleceğe taşımak için yaptıkları projeleri tüm Trabzonlularla birlikte yaptıklarının altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, “Hiçbir zaman yapılan hizmetleri tek başımıza sahiplenmek gibi bir gafletin içerisine düşmedik, düşmeyeceğiz. Bizlere her zaman destek veren Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza, milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Gümrükçüoğlu ayrıca Trabzon’un büyükşehir belediyesi olmaya doğru yürüdüğünü kaydederek, yeni yasama döneminde Trabzon’un büyükşehir olacağını vurguladı. Konuşmasının ardından Başkan Gümrükçüoğlu, açılışa katılan tüm protokol üyelerini sahneye davet ederek, vatandaşların ramazan ayını tebrik etti.

Skeç gösterilerinin de yapıldığı açılışta sahneye çıkan sanatçı Osman Öztürk’ün seslendirdiği türküler eşliğinde katılımcılar bol bol horon oynadı. Sanatçı Öztürk’ün Başkan Gümrükçüoğlu’nun projelerini anlatan bir türkü yazması ve okuması katılımcılardan büyük alkış aldı. Konser sonrası katkılarından dolayı Öztürk'e plaketini Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu takdim etti.

Gecenin final konseri için yöremiz müziğinin güçlü sesi Sinan Yılmaz sahne aldı. Sanatçının seslendirdiği birbirinden güzel türküler katılımcılara güzel bir akşam yaşattı. Gece geç saatlere kadar devam eden konserin sonunda katkılarından dolayı sanatçıya plaketi Trabzon Belediye Meclis Üyesi ve Ak parti Grup Başkan Vekili Fahrettin Aksoy tarafından verildi.

Açılış programının ardından vadide açılan işyerlerini ziyaret eden Başkan Gümrükçüoğlu, vatandaşlara ‘hayırlı işler’ temennisinde bulundu .
Kaynak: İHA