Kontrolden Çıkan Otomobil Karşı Şeride Geçti: 3 Yaralı - Ankara

Ankara'nin Etimesgut ilçesinde kontrolden çıkan otomobil, karşı şeride geçerek başka bir otomobille kafa kafaya çarpıştı.

Kazada, biri ağır, 3 kişi yaralandı. Kaza, öğle saatlerinde Etimesgut ilçesi Zırhlı Birlikler yolunda meydana geldi. İddiaya göre şehir istikametinden Etimesgut’a seyir halinde olan Yalçın Çakır idaresindeki 06 VKM 30 otomobilin plakası alınamayan bir otobüs sıkıştırdı. Kontrolden çıkan otomobil askeri lojmanların duvarına çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle savrulan otomobil karşı şeride geçerek, Sinan Yapar yönetimindeki 34 HU 0382 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı. İki otomobil çarpmanın etkisiyle yoldan çıktı. İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait olduğu öğrenilen araçta bulunan sürücü Yapar, askerler ve vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden çıkarıldı. Diğer otomobildeki sürücü de vatandaşların yardımıyla çıkarılırken, yanında bulunan Tuğba Semis araçta sıkıştı. Bunun üzerine olay yerine itfaiye ve ambulanslar sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye erlerinin kısa süreli çalışması sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan Tuğba Semis, ambulansa taşındı.

Kazada yaralanan Sinan Yapar ve Tuğba Semis ilk müdahalelerinin ardından ambulansla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Diğer sürücü Yalçın Çakır ise kaldırımda bir süre ambulansın gelmesini bekledi. Görevli askerler Çakır’ın konulan bağlanan serumu tuttu. Kazayı haber alıp gelen Çakır’ın babası da oğlunu teskin ederek, sakinleştirmeye çalıştı. Yalçın Çakır yerde yatarken babasına kazanın nasıl olduğunu anlattı. Çakır daha sonra olay yerine gelen ambulansla hastaneye gönderildi. İtfaiye ekipleri ise LPG’li olan araçta soğutma çalışması yaptı. Görgü tanıkları kazanın meydana geldiği yerde 5-10 günde bir kaza olduğunu ve yetkililerin bu soruna bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Kaza yapan araçların olay yerinden kaldırılmasının ardından, trafik normale döndü. Öte yandan 112 ambulansındaki görevlilerin yaralıları çekmeye çalışan basın mensuplarına ‘çekmeyin’ diye tepki göstermesi dikkat çekti .