Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri Öğrendiklerini Sergiledi

Afyonkarahisar’daki yaz Kur’an Kursu öğrencileri, kısa sürede öğrendikleri sure ve duaları, düzenlenen etkinlikte paylaştı.

Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Yaz Kur’an Kursları Etkinliği’ Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas Daire Başkanı Ulvi Ata, Afyonkarahisar Müftüsü Mustafa Kaya, Yaz Kur’an Kursu'na giden öğrenciler, imam hatipler ve aileleri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas Daire Başkanı Ulvi Ata yaptığı konuşmada, kursların ilk bir ayının tamamlandığını kalan bir ayının Ramazan ayına gelmesi nedeniyle çok daha önemli olduğunu ifade etti.

Kurslara hiç ara verilmeden devam edileceğini aktaran Ata, “Kur’an Kursu'na niçin gidilir, siz öğrencilerimiz çok iyi biliyorsunuz. Ancak Kur’an Kursu'na gitsem mi, diye düşünen arkadaşlarınız ya da aileleri olabilir. Kurslarımızda neler öğrettiğimizi bilmek isteyebilirler. Bizler bu kurslarda öncelikle Kur’an öğrenmeye çalışıyoruz. Kur’an'ı anlamaya çalışıyoruz. Peki Kur’an'ı nasıl anlarız, öncelikle konuşurken doğru konuşuyorsak yalan konuşmuyorsak Kur’an'ı anlamışız demektir. Haram yemiyorsak, arkadaşlarımıza zarar vermiyorsak, küçüklerimiz seviyor büyüklerimizi sayıyorsak, bayrağımızı seviyorsak, ezan dinlerken duygulanıyorsak Kur’an'ı anlamışız demektir. İyi bir Müslüman olarak hareket etmeli hal ve hareketlerimize davranışlarımıza dikkat etmeliyiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas Daire Başkanı Ulvi Ata, çocuklarını kurslara gönderen ailelere de teşekkür etti.

İl Müftüsü Mustafa Kaya ise Kur’an Kursu'na devam eden öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Kursların çok iyi geçtiğini belirten Kaya, kurslarda cami hocalarının öğrencilerin en iyi şekilde öğrenmeleri için çaba harcadığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, kurslarda öğrendikleri Kur’an- Kerim’i okudu .
Kaynak: İHA