Sındırgı 4+4+4 Eğitim Sistemine Hazır

Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki ilköğretim okullarının, 4+4+4 zorunlu eğitim sistemine hazır olduğu belirtildi.

Sındırgı İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Halil Aldemir, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilen 4+4+4 eğitim sisteminde hangi okulun ilkokul, hangi okulun ortaokul olacağı kaymakamlık vasıtasıyla belirlendi. Buna göre şehir merkezindeki ilköğretim okulları nüfus dağılımına göre ilkokul ve ortaokul olarak ayrılırken yine şehir merkezinde bulunan taşımalı eğitim okulu ise ilkokul ve ortaokul olarak ilköğretim sisteminde eğitime devam edecek.” dedi.

İLKOKUL VE ORTAOKULLAR SEMT VE NÜFUSA GÖRE BELİRLENDİ

Yeni eğitim sistemine uygun hale getirilecek ilköğretim okullarının ayrımının tamamlandığını belirten Aldemir, “İlçe Milli Eğitim ile Nüfus müdürlükleri arasında e-kayıt ve nüfus dağılımı için de gerekli teknik altyapı sağlandı. Buna göre ilkokul ve ortaokul olarak hizmet verecek okullar şöyle: Atatürk İlköğretim Okulu (ilkokul), Kurtuluş İlköğretim Okulu (ilkokul), İbrahim Ethem Akıncı İlköğretim Okulu 1–4. sınıflar (ilkokul), Yağcıbedir İlköğretim Okulu (ortaokul), Cumhuriyet İlköğretim Okulu (ortaokul), İbrahim Ethem Akıncı İlköğretim Okulu 5–8. sınıflar (ortaokul) ve Kocakonak İlköğretim Okulu (ilkokul). Ayrıca bu yıl Sındırgı İmam Hatip Ortaokulu açıldı. Şehir merkezinde ilkokul ve ortaokul olarak ayrılan okulların belirlenmesinde en büyük etken ise semtlere göre öğrencilerin nüfus dağılımı oldu.” şeklinde konuştu.

KÖY TAŞIMA MERKEZLERİNDE DEĞİŞİKLİK YOKSekiz merkezde taşımalı eğitim yapan köy okullarında ise ilkokul ve ortaokul ayrımı yapılmaksızın ilköğretim hizmetinin devam edeceğini belirten İl Müdür Vekili Halil Aldemir, “Buna göre Düvertepe YİBO, Kınık, B.Dağdere, Gölcük, Yüreğil, Düğüncüler, Osmanlar ve Umurlar ilköğretim okulları, sistemlerinde değişikliğe gidilmeden eğitime devam edecek. Işıklar ve İbiller ilköğretim okullarında da 1–4. sınıflar eğitime devam edecek.” dedi.