Karakucak Güreş Festivalinde Esnaftan Tanıtım Atağı

Adana'nın Tufanbeyle ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen Yaz Şenliği ve Karakucak Güreş Festivali'nde stant açan esnaf, kendini tanıtma imkanı buldu.

Tufanbeyli Belediyesi tarafından organize edilen Yaz Şenliği ve Karakucak Güreş Festivali'nin 26. bu yıl yapıldı. Festivale çevre ilçelerden ve illerden de katılımcılar büyük ilgi gösterdi. Festival kapsamında bu yıl Tufanbeyli esnafı da stant kurarak kendini tanıtma imkanı buldu. Festivale gelen davetliler, stantları tek tek gezerek Tufanbeyli esnafının yüzünü güldürdü

38 yıl önce babası tarafından Tufanbeyli de tamirci olmadığı için Kayseri'nin Develi ilçesinden Tufanbeyli'ye getirilen traktör tamircisi Mustafa Ateşsoy, festivalde esnafa stant hakkının verilmesinin çok iyi olduğunu belirterek, "Ben 38 yıl önce Tufanbeyli'ye geldim. O günde Tufanbeyli'de köyleriyle birlikte 10 tane araç vardı. Bugün ise her evin önünde bir araç var. Gelinen noktada Tufanbeyli çok yol kat etti. Bugün kendimizi Türkiye'nin her tarafına tanıtacağımız bir festivalimiz bile var" diye konuştu.

Ateşsoy, festival süresince açık olan stantlar sayesinde çoğu esnafın çevre il ve ilçelerden gelen kişilerle iş bağlantısı bile yaptığını, satışlar gerçekleştirdiğini bu tür etkinliklerin esnafın yararına olduğunu kaydetti.

Kaynak: İHA