Kubbe Dağı'nın Alternatif Yolu Asfaltlanacak

Kubbe Dağı'na alternatif yol olan Kale-Gülen Köyü-Uzun Hüseyin-Kara Hüseyin Köyü-Pütürge-Doğanyol bağlantı yolu asfaltlamaya hazır hale getiriliyor.

Malatya İl Özel İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, kışın aşırı yağan kar yüzünden Kubbe Dağı'nın kapanması nedeniyle Kale-Gülen Köy-Uzun Hüseyin Köyü- Pütürge-Doğanyol'a ve birçok köylere geçiş sağlayan tek alternatif grup yolunun asfaltlanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yol genişletme çalışmaları bittikten sonra asfaltın yapılması için serme ve sıkıştırma işlerinin gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, Kale ilçesinden sonra toplamda 50 kilometre olan yolun, geçtiğimiz yıl 17 kilometrelik kısmında asfaltlama çalışmalarının yapıldığı hatırlatıldı.

Yolun yer yer dik yamaçlarla kaplı dağlık bir alanda bulunması dolayısıyla çalışmaların yavaş ilerlediği kaydedilen açıklamada, yolun en zor 500 metrelik geçit kısmında ekskavatörlerle kırılan kayaların temizlenirken, buraya kışın toprak ve kayaların kaymasını önlemek için setler yapıldığı belirtildi.

Geçen yıl genişletilen 13 kilometrelik kısımda kışın yağan yağmur ve kar sularından dolayı akan kaya ve topraklar temizlendikten sonra buralarda serme ve sıkıştırma işlemlerinin yapılacağı belirtilen açıklamada, önümüzdeki günlerde asfaltlanacak Kale-Pütürge-Doğanyol bağlantılı, Gülen köy-Uzun Hüseyin-Kara Hüseyin köylerine ve mezraalarına hizmet veren grup yolunun asfaltlanarak 3 şerit olarak hizmete sunulacağı bildirildi.

Muhabir: Tuba Karahan

Yayıncı: Emine Konuk
Kaynak: AA