Hasankeyf’te Neolotik Çadır Kampı Kuruluyor

Batman’ın tarihi antik kenti Hasankeyf ilçesinin Ilısu Barajı suları altında kalmasına dikkat çekmek için Neolotik çadır kampı kurulacağı belirtildi.

Batman Turizm ve Tanıtım Derneği ile Pedallıyorum Bisiklet Topluluğu işbirliğiyle Hasankeyf’te aktivist ve sanatçıların da katılacağı Neolotik çadır kampında 5 bin çadırın kurulmasının hedeflendiği belirtildi. Batman Turizm Derneği tarafından yapılan açıklamada, Hasankeyf ilçesinde 15 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek olan çadır etkinliği öncesinde, Batman ve diğer illerden gelen aktivistlerin Hasankeyf’te buluşmasının sağlanacağı, Hasankeyf Kale gezisinden sonra çadır kamp alanı mıntıka temizliği yapılarak çadırların kurulmasına başlanılacağı belirtildi. Doğal ve çevreye zarar vermeyen malzemelerin kullanılacağı belirtilen kamp etkinliğinde, alanın tamamen gönüllü aktivistler tarafından şekillendirileceği bildirildi.

Açıklamada, kamp alanında şebeke elektriği kullanılmayacağı, ihtiyaç duyulan enerjiler için güneş enerjisi, bisiklet pedal enerjisi gibi alternatif enerjiler kullanılacağı dile getirildi

Kaynak: İHA