Altıntaş’ta Hacı Pilavı Geleneği Devam Ediyor

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde hacca gidecek olan hacı adayları düzenledikleri mevlitler ve hacı pilavlarıyla ikramda bulunarak dost ve arkadaşlarıyla helalleşmeye devam ediyorlar.

Altıntaş ilçesinde hacca gidecek adaylar, Altıntaş halkına pilav ikram ediyor. Vatandaşlara pilav veren hacı adayları, hacca gitmeye hazırlandıklarını ve bu sayede vatandaşlarla helalleşme fırsatı bulduklarını kaydettiler. İlçede “Bekçi Halil” olarak bilinen Halil Uygur, verdikleri hacı pilavı sayesinde ilçe halkıyla ayrıca helalleştiklerini bildirdi. Uygur, helalleşmenin ardından hacca gitmeye hazır hale geleceklerini belirtti.

Halil Uygur’un hacı pilavına Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti Altıntaş ilçe başkanı Ferit Karabulut ve çok sayıda davetli katıldı.

İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE HEDİYELEŞMEK GEREKİYOR Diğer yandan hacca gitmek isteyen bir hacı adayının “hacı pilavı” ikramının zorunlu olmadığını belirten ilahiyatçı uzmanlar, hac öncesi ve sonrası hediyeleşmenin güzel bir davranış olduğunu belirtiyorlar. Hac öncesinde imkanlar doğrultusunda düzenlenecek helalleşmelerde hediyeler veya ikramların olmaması hac ibadetini eksiltmeyeceğini ifade eden ilahiyatçılar, “Hacca giden kimsenin hediye vermesi, haccın şartlarından değildir. Hediye dağıtmayan bir kimsenin haccı eksik olmaz. Fakat hediyeleşmek her zaman uygulanabilecek güzel bir sünnettir. Hacca giden bir mümini ziyaret etmek, helâlleşmek, hediye vermek, mümkünse uğurlamak, dönünce tebrik için gitmek güzel davranışlardır. Hacının da dost ve akrabalarına hediye getirmesi hoş bir alışkanlıktır. Ancak hepsi de zaman ve imkân elverirse olmalıdır” diyorlar .
Kaynak: İHA