İlkyardım Kursunu Tamamlayan İmamlar Sertifikalarını Aldı

Bayramören’de İmam Hatip Lisesi'nde il ve ilçe merkezinde görev yapan imamlara verilen temel ilkyardım kursu sonunda sertifika töreni yapıldı.

Çankırı Bayramören Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi, ilçe müftülüğü ve Toplum Sağlığı Merkezi’nin ortaklaşa yapmış olduğu proje hayata geçirildi. Projede il ve ilçe merkezinde görev yapan imamlara 10 hafta boyunca Sağlık Grup Başkanı Dr. Ahmet Yasin Güney tarafından 'temel ilkyardım' kursu verildi.

İlçe Kaymakamı Ayhan Terzi, ''İlçemizde ve bağlı köylerimizde ikamet eden nüfusun büyük çoğunluğunun yaşlı ve hasta olması ve sağlık kuruluşunun olmaması sonucunda böyle bir proje oluşturduğunu belirtti.

Topluma ve ülkemize yararlı bir proje olacağını düşündük ve hayata geçirdik. Müftülük bünyesinde 19 kursiyere Dr. Ahmet Yasin Güney tarafından haftanın 2 günü, toplamda 96 saatlik bir eğitim verildi.

Eğitimde bir sağlık görevlisi müdahale edene kadar özellikle bayılma, tansiyon, sara, koma, kalp krizi gibi durumlarda ne gibi önlemler alacağının eğitiminin verdik.'' dedi.

Projenin ikinci kısmının da olduğunu belirten Kaymakam Terzi, en kısa zamanda köy ve mahalle muhtarlarının da ilk yardım kursu alacağını belirterek katkılarından dolayı Valimiz Vahdettin Özcan, Jandarma Albay Şakir Uslu, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve İl Müftüsü Arslan Türk’e teşekkürlerini iletti. Daha sonra Vali Vahdettin Özcan, Bayramören Kaymakamı Ayhan Terzi, Belediye Başkanı Ahmet Özen, İl Müftüsü Arslan Türk tarafından başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.