Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attar, Çanakçı İlçesini Ziyaret Etti

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Çanakçı ilçesini ziyaret ederek, üniversiteye tahsis edilecek okul ve yurt binasında incelemelerde bulundu.

Attar, İlçe Kaymakamlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, nüfusunun az olması dolayısıyla ilçeye yüksekokul açılmasının söz konusu olmadığını, ancak başka bir ilçedeki okula bağlı eğitim programı açılabileceğini söyledi.

İlçeye program açılması için Tirebolu Meslek Yüksekokulu müdürüyle görüştüğünü, öğrencilerin Çanakçı'ya gelmesi için de barınma ve burs sorununun giderilmesinin gerektiğini ifade eden Attar, şunları söyledi:

''Bu tür ilçelerde okulların açılmasına şartlı evet diyorum. Öğrencinin burayı tercih edebilmesi için bu ilçenin cazip şeyler düşünmesi gerekiyor. Birincisi barınmayla ilgili sorununu ilçe kendisi çözecek. İkincisi ise öğrencinin buraya çekilebilmesi için burs tahsis edilmesi gerekiyor. Öğrencilerin okulu bitirdikten sonra da bu yöredeki iş adamlarının sahip oldukları iş yerlerinde çalışacaklarının garantisini vermek gerekiyor. O zaman öğrenci buraya gelecektir.''

Attar, sağlanacak şartların sözde kalmamasının önemli olduğunu ve bunun için resmi bir protokol imzalanması gerektiğini belirterek, ''Yüksek Öğrenim Kurumu kılavuzuna 'şu program Çanakçı'dadır' diye not düşeceğiz, yıldız işareti koyup altına da 'Çanakçı'daki programları tercih eden öğrencinin problemleri karşılanacaktır' diye yazacağız ki öğrenciler burayı tercih etsin. Bu da doğal olarak öğrencinin buraya davet edilmesi anlamına gelmektedir. Öğrencilerin ihtiyaçları karşılandıktan sonda burada program açılması için ben elimden gelen her şeyi yapacağım'' dedi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çanakçı Belediye'sini ziyaret eden Attar, daha sonra ise üniversiteye tahsis edilecek okul binasında incelemelerde bulundu.
Kaynak: AA