TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Hakkan Açıklama Yaptı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Ali Hakkan, Samsun'da yaşanan sell ilgili, ''Buradaki mesele binaların sağlamlığı değil, bunların yer seçimi ve planlama hatalarından kaynaklı sorunlardır'' dedi.

Hakkan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında Samsun yaşanan selle ilgili değerlendirmelerde bulundu. ''Toplu Konut İdaresi , Bakanlığın yetkilerini devralmış kamu kurumu niteliğinde bir kurum ancak hiçbir şekilde denetlenemeyen tek kurum'' iddiasında bulunan Hakkan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın Samsun'da yaşanan selin ardından yaptığı açıklamaları eleştirdi.

Hakkan, ''Bakan'ın ilk açıklamaları beni mutlu etmedi. Çünkü 'bu binaların imar kanunu açısından sağlam' olduğunu söyledi.

Binalar ayakta olduğuna göre sağlam olmuş olabilir. Çünkü buradaki mesele binaların sağlamlığı değil, bunların yer seçimi ve planlama hatalarından kaynaklı sorunlardır. Bu sorumluluktan kurtulmak için böyle bir yol seçiliyor. Maalesef binalar ayakta ama insanlar ayakta değil. Bu açıklamaları samimiyetsiz buluyorum. Kendisi inşaat mühendisidir fakat bunu bilerek söylemesi anlaşılır bir durum değil'' diye konuştu.

-''Ankara Valiliği'ne teşekkür ederiz''-

Ankara'da engelliler ve özürlüler için ulaşılabilir binalar yapılmasına yönelik valilikle beraber çalıştıklarını söyleyen Hakkan, bu konuyu önemsediklerini ifade etti.

Hakkan, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ankara Valiliğine çok teşekkür ederiz. Bu süreçte okullar, hastaneler, adliye, belediye ve kaymakamlık binaları gibi önemli yapılarla ilgili çalışmalar başlatıldı. Bununla ilgili forumlar oluşturuldu ve bu binaların Temmuza kadar engellilerin ulaşımına açılması için gerekli çalışmalar yapıldı. Oldukça da yol aldık. Kent merkezi değil ama çeperleri Etimesgut, Sincan, Yenimahalle gibi bölgede bu çalışmaları yerinde yürüttük. Fakat Temmuz başında Meclise 3 yıl ötelenmesiyle ilgili bir önerge verildi, bundan dolayı üzgünüz.''

Ankara'daki metro çalışmalarında yaşanan göçükle ilgili endişe duyduğunu ifade eden Hakkan, ''Halen yetkililerden herhangi bir detaylı açıklama yok. Kaldırımlarda yürümek bana göre çok cesaret isteyen bir şey. Sorumluları detaylı açıklama yapmaya davet ediyoruz'' şeklinde konuştu.

Muhabir: Hüseyin Karatepe - Necip Fazıl Çelik

Yayıncı: Hamdi Ateş
Kaynak: AA