Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu, Domates Serasında İncelemede Bulundu

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, jeotermal ısı desteğiyle domates yetiştiriciliği yapılan serada inceleme yaptı.

Balkanlıoğlu, Çobanlar ilçesine giderek, beraberindeki Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası Başkanı Şükrü Koçoğlu, İlçe Kaymakamı Kenan Aktaş ve İlçe Belediye Başkanı Salih Alaka ile iş adamı Haydar Kurt'a ait olan serada inceleme yaptı.

Kurt, ihracata yönelik üretim yaptıklarını belirterek, Afyonkarahisar Valiliği ve AKÜ'nün kendilerine önemli destek verdiğini kaydetti.

Balkanlıoğlu da, jeotermal enerji kullanılarak faaliyet gösteren ve yüksek teknolojiyle çalışan serayı, Afyonkarahisar'a gelen iş adamı ve yatırımcılara tanıttıklarını söyledi.

Afyonkarahisar halkı için bir gurur kaynağı olan seranın, teknolojik gelişmeler takip edilerek her geçen gün yeniden donatıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, ''Bir önceki geldiğimizde gördüklerimizle, şimdi gördüklerimiz arasında çok güzel farklar var. Ürünün yetiştirilmesini her aşamasında büyük çaba ve emek var. Temizlik, kalite, lezzet ve faydanın üst seviyede olduğu bu işletmedeki ürünler ihraç edildiğinden, ilimiz ve ülkemiz kazanmaktadır'' dedi.

İşletmenin bir çok kişiye iş imkanı sağladığını anlatan Balkanlıoğlu, besin değeri yüksek ve doğal şartlarda domates üretildiğini bildirdi.

İNTES Başkanı Koçoğlu da işletmeyi çok beğendiğini, böyle bir yatırımı inceleme fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu belirtti.

Kaynak: AA