10. Uluslar Arası Arguvan Türkü Festivali

Malatya’nın Arguvan İlçesi’nde bu yıl 10. düzenlenecek olan Arguvan Türkü Festivali’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Anatolia Otel’de gerçekleştirilen tanıtım toplantısına CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ile Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan’ın yanı sıra düzenleme komitesi katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Arguvan Türkü Festivali’nin markalaştığını belirterek, “Arguvan Türkü Festivalini Malatya’da sahiplendi. O anlamda bizde bu festivalin başarılı geçmesi için elimizden gelen bütün desteği vereceğiz” dedi.

Arguvan ve Köyleri Eğitim Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Kızıldaş ise, Arguvan türkülerinin tarihi yansıttığını belirterek, türkülere sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Türkülerin inanç biçiminin ifadesi olduğunu kaydeden Kızıldaş, şunları söyledi: “Türküler acılarımız, çilelerimiz ve aynı zamanda sevinçlerimizi paylaştığımız yegane ortak değerlerimizdir. Türküler, ustadan çırağa aktarılarak günümüze kadar ulaşan ve aynı zamanda geleceğe aktarılan gerçeklerimizdir. Türküler, çocuklarımıza bırakacağımız en büyük mirasımızdır” dedi.

Türkü festivalinin Arguvan için büyük önem ifade ettiğine de değinen Kızıldaş, “10 yıldır bitmek tükenmek bilmeyen bir arzu ve coşkuyla Arguvan’da buluşuyoruz. 7 bölgeden türkülerle Türkiye’nin sesi olan Türkü Festivalimiz, dünyanın farklı halklarının türkülerini seslendirdiği türkülerin, halkların kardeşliğine dönüştüğü uluslar arası bir festival halinde devam ediyor” diye konuştu.

Arguvan Belediye Başkanı Hüseyin Taştan da, dostluğun, aydınlığın, barışın, hoşgörü ve sevginin Arguvan Türkü Festivali’nde doruğa çıktığını dile getirdi.

10. Uluslar Arası Arguvan Türkü Festivali kapsamında Sebahat Akkiraz, Musa Eroğlu, Tayyar Erdem, Sevinç Eratalay, Abdullah Bakır, Metin Erbek, Aşık Ercan, Zelal Gökçe, Şirin Üstün, Aynur Zaman Öz, Özlem Büyük, Mikail Aslan, Ayfer Düzdaş, Derdiyok Ali, Hıdır Göksu, Sercan Dilek Erkeker ve Hüseyin Ceylan’ın sahne alacakları kaydedildi.

Öte yandan, festivalde Son De Küba adlı grup gösteri yapacak. Program kapsamında panel ve tiyatro gösterilerinin de düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: İHA