‘Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin Şehir Merkezi Etabına Yarından İtibaren Başlanıyor…

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ‘Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’nin şehir merkezi etabına yarın başlıyor.

Çaykara ve Saray Bosna caddelerine yarın vurulacak ilk kazmayla birlikte hem yağmur ve kanalizasyon suları birbirinden ayrılacak, hem de bu bölgeden geçen derenin ıslahı sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi, ‘Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’ kapsamında önemli bir adım daha atıyor. Çaykara, Saray Bosna, Tebrizkapı ve Kavak Mahallesi’nde belirlenen çeşitli noktalarda yağmur ve kanalizasyon sularını birbirinden ayırmak için düğmeye basan Büyükşehir Belediyesi, ilk kazmayı yarın Çaykara ile Saray Bosna Caddesi’ne vuracak. ‘Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’nin önemli bir aşaması olan söz konusu çalışmaların yaklaşık 40 gün sürmesi beklenirken, Çaykara ve Saray Bosna caddelerine ilaveten belirlenen diğer bölgelerdeki çalışmalar ise yılsonuna kadar tamamlanmış olacak.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, 5 ay önce fiilen başladıkları ‘Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’nde önemli bir aşamaya daha gelindiğini söyledi.

Başkan Küçükler, “Projemizin bu aşamasını da geride bıraktıktan sonra Erzurum’da artık sel ve su baskınları tarihe karışacak” dedi.

İLK KAZMA ÇAYKARA VE SARAY BOSNA CADDELERİNE VURULACAK Ilıca Şeker Fabrikası’nın bulunduğu bölgede konuşlandırılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi kapsamında şehir merkezindeki kanalizasyon şebeke sisteminde çeşitli çalışmalar yürütülmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Küçükler, bu çerçevede atılacak ilk adımın yağmur ve kanalizasyon sularının birbirinden ayrılması olduğunu belirtti.

Şebeke sisteminde yapılacak olan çalışmayla yağmur sularının artık kanalizasyon şebekesine yük olmaktan çıkarılacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bu çalışmayı hayata geçirme noktasında ilk kazmayı Çaykara ve Saray Bosna caddelerinde vuracağız. Yüklenici firma ekipleri Çarşamba gününden başlayarak bu caddelerde hummalı bir çalışmaya girişecekler. Hem Çaykara Caddesi’nde, hem de Saray Bosna Caddesi’nde aynı anda yürütülecek olan çalışmayla yağmur ve kanalizasyon suları için yepyeni bir sistem kurulacak. Buradaki çalışmalar yaklaşık 40 gün boyunca devam edecek” diye konuştu.

DERELER ISLAH EDİLECEK, SEL VE SU BASKINLARI TARİHE KARIŞACAK Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’da Çaykara ve Saray Bosna gibi belli başlı bazı bölgelerin dere niteliğinde olduğunun altını çizerek, “Yağmur ve kanalizasyon sularını birbirinden ayırmaya yönelik çalışmamız sadece Çaykara ve Saray Bosna caddelerinde olmayacak. Tebrizkapı ve Kavak Mahallesi gibi bölgelerimizde de bu çalışmalar yürütülecek. Böylece adı geçen bölgelerdeki dereler ıslah edilmiş olacağı gibi, yağmur sularının da bundan böyle artık kendine has bir yatağı olacak. Yani şehirde artık ne kadar yağmur yağarsa yağsın, kesinlikle sel ve su baskınları meydana gelmeyecek” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KÜÇÜKLER, DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPTI… Öte yandan ‘Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’nin ihale edildiği yüklenici firmanın yetkilileriyle bir değerlendirme toplantısı düzenleyen Küçükler, 5 aylık süreçte alınan mesafeleri gözden geçirdi. ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ve Fen İşleri Daire Başkanı Dursun Ali Kırmızıtaş’ın da katıldığı değerlendirme toplantısında Başkan Küçükler, çalışmalara hız verilmesini isteyerek, ‘Atık Su Arıtma Tesisi ve İçme Suyu Şebeke Yenileme Projesi’nin Erzurum için çok önemli bir çevre yatırımı olduğunun altını çizdi .
Kaynak: İHA