Eğirdirli Balıkçılar, Kerevit Av Sezonunun Başladığı Bugün Rüzgar Nedeniyle Göle Açılamadı

Eğirdir ilçesinde balıkçılar, kerevit av sezonunun başladığı bugün rüzgar nedeniyle göle açılamadı.

Eğirdir Gölü'nde 30 Ekim tarihine kadar sürecek kerevit av sezonu bugün başladı.

Av sezonu için tüm hazırlıklarını tamamlayan ve sabah erken saatlerde kayıklarının başına gelen Eğirdirli balıkçılar, rüzgar nedeniyle göle açılamadı.

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Eğirdir Gölü'nde beş avlanma bölgesinin bulunduğu ve yaklaşık 550 kayıtlı balıkçı olduğunu söyledi.

Kerevit avcılığının 1970'li yıllarda oldukça iyi gelir sağladığını ifade eden Binatlı, o yıllarda Avrupa'nın yıllık 3 bin 500 yüz ton kerevit ihtiyacının yaklaşık 3'te birinin Eğirdir Gölü'nden sağlandığını anlattı.

1980'li yıllarda ise hastalık nedeniyle kerevitin yok olduğunu ifade eden Binatlı, kerevitin yeniden 1997 yılında birer ikişer ağlarına takılmaya başladığını, ancak Avrupa pazarını kaybettiklerini dile getirdi.

Binatlı, kerevit av sezonunun bugün başladığını, ancak rüzgar nedeniyle balıkçıların göle açılamadığını belirterek, ''Bugün rüzgar biraz fazla. O yüzden arkadaşlarımız ava çıkamadı. Sadece bir iki arkadaşımız kıyıya yakın yerlere gidebildi. Artık rüzgarın sakinleşmesini bekleyeceğiz. İnşallah bereketli bir sezon olur'' dedi.

75 ton av kotasının bulunduğu Eğirdir Gölü'nde av sezonu 30 Ekim'de sona erecek.

Muhabir: Mehmet Erbek / Durmuş Genç

Yayıncı: Güç Gönel
Kaynak: AA