Rize Eğitim Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde mezuniyet töreni düzenlendi.

Kazım Ayvaz Spor Salonu'nda yapılan mezuniyet törenine Çayeli Kaymakamı Abdullah Ayaz, Rize Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Mollaibrahimoğlu, Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ile çok sayıda davetli ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Ayaz, burada yaptığı konuşmada, genç öğretmenlerin hayatlarının yeni döneminin başlangıç noktasında olduklarını belirterek, ''Bugüne kadar size emeği geçenlere borcunuzu ödemek için fırsat elinizde. Artık eğitim ordumuzun yılmaz bir neferi olmak üzere yola çıkmak üzeresiniz. Unutmayın ki sizleri bu zamana getiren ve şekillendiren öğretmenlerdir. Gelecek ise sizlerin ellerinde şekillenecektir. Bu borcu en iyi şekilde ödeyeceğinizden eminim'' dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tavukçu ise ellerinde bulunan güvercinleri uçurmaya geldiklerini ifade ederek, ''Özellikle güvercin diyorum, çünkü güvercin mesaj, barış, saflık demektir. Bizim de Türkiye'ye ve dünyaya mesajlarımız olacak. O yüzden en kıymetli güvercinlerimizi yetiştirdik, onlara mesajlarımızı yükledik ve Türkiye'ye göndereceğiz'' diye konuştu.

Tören, mezun olan öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.

Muhabir: Ali Kemal Atik

Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
Kaynak: AA