Çevre Haftasında Taşucu Sahilleri Temizlendi

Çevre Haftası Nedeniyle Taşucu Belediyesi ile Silifke Özel Çevre Koruma Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri çorganizasyon kapsamında sahiller temizlendi.

Çevre Haftasında Taşucu Sahilleri Temizlendi
Sahilden çıkan cam, pet şişe, poşet parçaları, mısır kabukları ve gelişi güzel çevreye bırakılan çöpler toplandı. Yaklaşık 3 saat süren temizlikte Belediye çalışanları da destek verdi.Sahil temizliği etkinliğine, Taşucu Belediye Başkan Vekili Yüksel Ayhan, Silifke Özel Çevre Koruma Müdürü İbrahim Karaca, Seyfettin Tatoğlu, Emin Dursun Kaya, Taşucu İlköğretim okulu öğrencileri ve Taşucu Spor Külübü sporcuları katıldı.

Bölgede yaz mevsimi döneminde en fazla göç alan beldelerin başında gelen Taşucu Beldesinde yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte, sahil temizliği ile eksiklerin giderilmesi çalışmaları hızlandırıldı. Taşucu Belediyesinin destekleriyle yapılan sahil temizliğine okullardan yaklaşık 100 öğrenci ve 30 sporcu katıldı

Her vatandaşın çevre temizliği ve temiz bir çevreye sahip olunması noktasında duyarlı olması gerektiğine dikkat çeken Başkan vekili Ayhan, “Vatandaşlarımız evlerinin çevresinde 50 metrelik alanı temiz tutsa inanın çevre temizliği diye bir sorunumuz kalmaz. Dışarıdan beldemize gelen vatandaşlarımızda çevreye biraz daha duyarlı olsa böyle bir sıkıntı ortadan kalkar” dedi.

Çevre temizliğine katılanlara Öğrencilere Özel Çevre Koruma kurumu tarafından şapka ve tişört dağıtımı yaparken Taşucu Belediyesi de çeşitli ikramlarda bulundu .
Kaynak: İHA