Nehirde Kaybolan Yeğeni Fırat'ın Cesedine Amcası Ulaştı

Erzincan’da 29 Mayıs 2012'de annesi ile birlikte kayıplara karışan 5 yaşındaki minik Fırat’ın cesedi amcası Yılmaz Koçak tarafından Karasu Nehri kenarında bulundu.

Nehirde Kaybolan Yeğeni Fırat'ın Cesedine Amcası Ulaştı
Yeğenini nehir kenarında bulan amca Koçak adeta yıkılırken, gözyaşlarına hakim olamadı. Olay 29 Mayıs'ta Erzincan’a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Karadiğin köyünde meydana gelmişti. 5 yaşında ki oğlu Fırat Koçak’ı da yanına alarak Karasu Nehri'ne atladığı tahmin edilen anne Hacer Koçak’tan sonra minik Fırat’ın da cesedi Karadiğin köyüne 12 kilometre uzaklıkta nehir kenarında bulundu.

Arkadaşları ile birlikte yeğeni Fırat Koçak’ı kendi imkanlarıyla aramaya çıkan amca Yılmaz Koçak, Fırat Köprüsü'ne 1 kilometre uzaklıkta nehir kenarında yeğeninin cesedine ulaştı. 11 gündür kayıp olan Fırat Koçak’ın cesedinin bulunduğunun ihbarını alan İl Acil Afet ve Arama kurtarma ve jandarma ekipleri olay yerine gelerek inceleme yaptı. Cumhuriyet savcısının olay yerine gelmesinin ardından Fırat Koçak’ın cesedi sudan çıkarılarak ceset torbasına konuldu.

Fırat Koçak’ın cesedi otopsi yapılmak üzere Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesine götürüldü. Karadiğin köyü muhtarı Hakkı Yıldırım, “11 gün önce annesi ile birlikte kaybolan çocuk için arama başlatıldı. 5 Haziran'da annenin cesedini bulduk. Bugün de köyde arkadaşlar yine aramaya çıktılar. Amcası ve komşusu bize haber ilettiler bulduk diye. Çok üzüntülüyüz.” dedi.

Öte yandan anne Hacer Koçak'ın, 1 yıldır psikolojik tedavi gördüğü ve ilaç kullandığını kaydedildi.Olayla ilgili soruşturma sürüyor .