'Kötü Karne Karşısında Sert Tutum, Ciddi Kişilik Sorunlarına Neden Olabiliyor'

Tatil kimi öğrenciyi heyecanlandırırken kimisini korkutuyor.

'Kötü Karne Karşısında Sert Tutum, Ciddi Kişilik Sorunlarına Neden Olabiliyor'
Kötü karne karşısında sert bir tutum sergileyen veliler çocuklarda ciddi kişilik sorunlarına neden olabiliyor. Rehberlik ve araştırma merkezinde ki uzman rehberler ise bu tutumun yanlış olduğunu söyledi.

Uzmanlar, velilerin öğrencilere kötü karneden dolayı psikolojik baskı yapmamaları hakkında önemli uyarılarda bulundu.Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Erhan Sayılgan, “Biz rehberlik araştırma merkezi olarak, çocukların kesinlikle yaz aylarında okuldan uzak kalmamaları için , kitap okumalarını anne ve baba nezaretinde sosyal etkinlikler yapmalarını, bunlara katılmalarını doğal ortamlarda bulunmalarını istiyoruz. Biliyorsunuz yarın karne dağıtılıyor karneleri kötü olan, notları düşük olan çocukların anne babalarının kesinlikle kötü davranmamalarını istiyoruz. Velilerin çocuklara iyi yaklaşmaları sonucunda dersler düzelir ama kalpleri kırılırsa maalesef telafisi olmaz.” dedi.

RAM’da özel eğitim rehber uzmanı olan Cemil Asi ise “Yarın yaklaşık 15 milyon öğrenci, karnesini alacak bu karne aynı zamanda anne babanın, öğretmenin, okul idaresinin karnesidir diyebiliriz. O yüzden karnede ki bir yetersizlik sadece öğrenciye mal etmemek lazım. Öğrenciler de boş zamanlarını değerlendirmesi adına karnedeki eksiklikleri göz önünde bulundurarak bunları telafi etme yoluna doğru gidebilirler.” şeklinde konuştu.

Öğrenci velilerinden Bayram Er de “Yoğun bir okul sezonundan sonra, öğrenciler yarın tatile girecek, bu çocukların başarılı veya başarısız durumuna göre değerlendirmemek lazım çocukları daha çok başarıya teşvik etmek lazım. Bunları aşağılayarak veya sıkıntıya düşürerek çocukların psikolojilerini bozmanın çocuklara bir faydası olmayacaktır. Öğrencileri mümkün oldukça ileriki sezona hazırlamak lazım.” diye konuştu.