Ankara Valiliği'nden Engelsiz Yaşam İçin Alınan Tedbirlerine Denetim

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, "Ankara'da özürlülerin herkes gibi, hak ve hizmete ulaşabilmeleri bu şehri çağdaş yapacak en önemli şeylerden biridir" dedi.

Üniversite temsilcileri, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Sivil Toplum Kuruluşları, İlgili Daire Müdürleri, Kaymakamlar ve İlçe Belediye Başkanlığı Temsilcileri'nin katıldığı, Ankara'da özürlülerin yaşamlarının kolaylaştırılması amacına yönelik tedbirlerin sonuçlarıyla ilgili toplantı Ulus 100.Yıl Çarşısı İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Ankara Valisi Yüksel, engelsiz yaşama maskesiz bakacaklarını ifade ederek, "Bu konuya samimiyetle bakıyoruz. Görevden ziyade ortak heyecan olarak görüyoruz. 15'e yakın valilik genelgesi ve tebliği yayınladık" şeklinde konuştu.

Yüksel, "Ankara'da özürlülerin herkes gibi, hak ve hizmete ulaşabilmeleri bu şehri çağdaş yapacak en önemli şeylerden biridir" ifadesini kullandı.

Denetim Komisyonu marifetiyle Çankaya, Keçiören, Mamak, Akyurt, Altındağ, Etimesgut'un da aralarında bulunduğu toplam 8 ilçede 21 ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydeden Ankara Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, bu ziyaretlerde parklar, idari binalar ve tiyatrolar gibi kamuya açık alanlardaki çalışmaları yerinde incelediklerini bildirdi. 80 tane engellilere yönelik tedbirleri takip ve denetleme formuna göre, alınması gereken tedbirlere verilen cevapların değerlendirildiğini aktaran Seyman, "Formlardan çıkan sonuca göre, kuruluşlar yasanın uygulaması için 7 Temmuz'a kadar süre tanındığını biliyor. Bazıları geç kalmış, bazıları gerçekten iyi bir kademede. Kamu binalarındaki gelişmeler memnun edici boyutta. Ancak formları dolduran görevlilerin kimi gereken hassasiyeti göstermediği için sonuçlarda çelişen oranlar var" şeklinde konuştu

Kaynak: İHA