Siyasette Sıra Dışı Olay

Ordu’nun Gürgentepe ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclisi Üyesi Tuncay Özenç, siyasette alışa gelmemiş bir davranış sergiledi.

Siyasette Sıra Dışı Olay
22 Haziran 2011 tarihinde yapılan genel seçimlerde Gürgentepe ilçesinden CHP İl Genel Meclisi’ne seçilen Tuncay Özenç, iki yıl aradan sonra beraber kader ve yol arkadaşlığı yaptığı ve ikinci sırada yer alarak meclise gidemeyen Belgüzar Dikmen’e, istifa ederek görevini devretti.

Özenç, istifasının nedeni seçim döneminde Dikmen ile beraber çalıştıklarını ve ikisinin de bu görevi hak ettiğini ama sadece kendisinin meclise gidebildiğini söyleyerek, “Biz seçimde beraber çalıştık. Yol arkadaşlığı yaptık. 4 yıllık görev süremizin iki yılını ben icra ettim. Diğer iki yılda da onun bu görevi sürdürmesini istedim. Bunun örnek olmasını isterim” dedi.

Belgüzar Dikmen ise, “Tuncay arkadaşım çok güzel bir vefa örneği sergilemiştir. Gerçekten söylenecek söz yok. Ondan aldığım bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğim” şeklinde konuştu.

Ordu İl Genel Meclisi haziran ayı ikinci birleşim toplantısında Tuncay Özenç’e yaptığı hizmetlerden dolayı İl Genel Meclisi Başkanı Engin Tekintaş tarafından plaket takdim edildi .
Kaynak: İHA