İl Genel Meclisi Toplantısı Gülyalı'da Yapıldı

İl Genel Meclisi'nin Haziran ayı toplantısı, Gülyalı ilçesinde yapıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, ikinci birleşimin 5 gündem maddesi görüşüldü. Gürgentepe ilçesi meclis üyesi Tuncay Özenç üyelikten istifa ederken, yerine Bergüzar Dikmen getirildi.

Toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Yemen Bayrak, Ordu'nun ve Gülyalı ilçesinin tarihinde olmayan bir değişimin yaşandığını söyledi.

Gülyalı'yı ayrı bir ilçe olarak görmediklerini ifade eden Bayrak, ''Artık 'Gülyalı' denince akla havaalanı geliyor. Bundan sonra 'Gülyalı' demek, 'Ordu' demek. Biz artık kendimizi ayrı bir ilçe olarak düşünmüyoruz. Gülyalı'da yapacağımız her projede, düşüncesiyle hareket ediyoruz'' dedi.

Bayrak, daha önceden havaalanının bir hayal olduğunu ancak yetkililerin bu konuya sahip çıkmasıyla havaalanı inşaatının başladığını belirterek, şöyle konuştu:

''Havaalanı inşaatı başladı.

Yoğun bir talep ve beklenti var ki İçişleri Bakanımız sayın İdris Naim Şahin, iki ilin plakasını birleştirdi. Bakanımız, '528 gün' diyerek, yapının kısa sürede bitmesini istedi. Çünkü sayın bakanımız Ordu sevdalısı. Bundan dolayı da kendisi 5 Şubat 2014'e uçak bileti alıyor. Sayın bakanımızın bileti, Ordulunun hasretinin sona ereceği bir tarih demek. Bu noktada havaalanı, Ordu'nun büyük bir ihtiyacının karşılanması demektir.''

-İlçe Belediye Başkanı Şen-

Gülyalı ilçesindeki çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi veren Belediye Başkanı Talip Şen, ''Yüksek okul arazisini, Meslek Yüksek Okulu arazisi olarak müstakil hale dönüştürüyoruz. Bu anlamda bizlere katkı sağlayan yetkililere teşekkür ediyorum. MYO ile ilgili taslak proje hazırlanıyor. Taslağa göre, 20 tane 40 kişilik sınıfı olan 800 kişilik bir MYO yapılması düşünülüyor'' ifadelerini kullandı.

Ordu'nun büyükşehir olması konusunda çalıştıklarını anlatan Şen, şöyle devam etti:

''İlçemizin nüfusu 3 bin 346. Geçen ay İller Bankası'ndan belediyemize gelen hisse 34 bin lira. Bu, belediye çalışanlarımızın brüt aylıklarının yarısını karşılıyor. Bu anlamda çok zor durumdayız, yardıma muhtacız, ihtiyacımız var. İnşallah gerekli adımlar atılıyor. İlimizin büyükşehir olacağını ve sonrasında ilçemizin konumunun da daha farklı olacağını düşünüyorum.''

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, havaalanı çalışmaları kapsamında kentin planlı bir şekilde yapılaşması gerektiğini vurgulayarak, ''İstanbul'un Floryası neyse, Ordu'nun Floryası da burası olacak'' dedi.

Toplantıya, Sağlık İl Müdürü Yılmaz Dündar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, ilçenin daire müdürleri ile meclis üyeleri katıldı.

Muhabir: Eyüp Elevülü

Yayıncı: Orhan Topal
Kaynak: AA