Geredeli Dericiler İtalya’dan Döndü

Bolu Valisi İbrahim Özçimen başkanlığında İtalya’ya giden Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, araştırma ve incelemelerin ardından yurda döndü.

Geredeli Dericiler İtalya’dan Döndü
Geziye Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Deri esnaflarından Ali Sağol, Selahattin Gürcan ve Arıtma Tesisi Çevre Mühendisi Hakan Özyiğit katıldı.

Ağırlıklı olarak İtalya’nın Arzignano ve Santa Croche vilayetlerindeki deri atıkları arıtma ünitelerini ve bu alandaki teknolojik gelişmeleri yerinde görmeyi amaçlayan gezinin çok verimli geçtiği belirtildi. Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Arslan Yurt, İtalya’da yaptıkları incelemelerin ardından bir açıklama yaptı. İlçedeki Arıtma Tesisini teknolojik olarak yenilemeyi istediklerin söyleyen Yurt, “Arıtma Tesisimizin en verimli şekilde çalışması için yapılması gereken yatırımlar olduğunu biliyoruz. Bize sözlü ve yazılı olarak gelen teklifleri de değerlendiriyoruz. Ancak yapılması planlanan yatırımların amacına ulaşması ancak denenmiş olmasıyla mümkündür. Biz bu gezide denenmiş teknikleri görme imkanına sahip olduk” diye konuştu.

İtalya gezisinde olumlu izlenimlerde bulunduklarını ifade eden Arslan Yurt, “İtalya’daki tesisler de bizim geçtiğimiz aşamalardan geçmişler. Onlar arıtma tesislerinden istedikleri sonuçları daha yeni almaya başlamışlar. Onların şansı daha büyük ölçekte üretim yapmaları ve arıtmaya daha büyük maliyetli yatırım yapma imkanına sahip olmaları. Deri sanayisinin ayakta kalabilmesi ancak üretim teknolojilerini ve arıtma tesislerinin kapasitelerinin artırılmasıyla mümkün olduğunun bilincindeyiz. İnşallah hedeflerimize ulaşacağız” dedi .
Kaynak: İHA