Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Katlı Otoparkı’nın Yapımına Başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Merkezi Yönetim Caddesi’ndeki trafik sorunu tamamen ortadan kaldıracak olan proje için ilk kazmayı vurdu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Katlı Otoparkı’nın Yapımına Başladı
Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Katlı Otopark’ın yapımına başladı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentsel yaşam ve kullanım alanlarını yüksek kalite standartlarına kavuşturmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin, Merkezi Yönetim Caddesi üzerindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldıracak olan “Aziziye Katlı Otopark Projesi” için ilk kazmayı vurdu. Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediye binası yanındaki Aziziye Parkı içerisinde hayata geçirilecek olan projeyle, hali hazırda 75 araçlık park imkanına sahip doğal zemin üzerine kurulu otoparkın kapasitesi 525 araca çıkartılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Aziziye Katlı Otopark Projemizi, Eylül ayında hayata geçirmiş olacağız. Çalışmalara 4 Haziran Pazartesi günü itibariyle başladık ve ilk kazmayı vurduk. Otoparkın yapımının 100 gün içerisinde tamamlanmış olması gerekiyor” dedi.

BAŞKAN KÜÇÜKLER: BİR SORUN DAHA ÇÖZÜME KAVUŞTURULUYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’daki kamu kurum ve kuruluşlarının büyük bir bölümünün Merkezi Yönetim Caddesi’nde bulunuyor olması nedeniyle yaşanan trafik yoğunluğunu Aziziye Katlı Otopark projesiyle ortadan kaldıracaklarını bildirdi. Başta vatandaşlar olmak üzere, söz konusu kurum ve kuruluşlarda çalışan personellerin, bu bölgede uygun park alanı bulamama sıkıntısı yaşadıklarına işaret eden Başkan Küçükler, “Aziziye Katlı Otopark Projesi” ile bu sıkıntının tamamen ortadan kaldırılacağını dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi ile Erzurum Valiliği hizmet binalarının arasında hâlihazırda otopark olarak kullanılan alanın 75 araç kapasiteli olduğunu anımsatan Başkan Küçükler, hayata geçirilecek projeyle bu noktadaki araç kapasitesinin 525’e çıkarılacağını belirtti.

İlk kazmanın 4 Haziran günü itibariyle vurulduğu “Aziziye Katlı Otopark Projesi” için son derece yoğun bir çalışma temposu sergileneceğini belirten Küçükler, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Erzurum’u yenilikler ve yeni hizmetlerle buluşturmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KATLI OTOPARKIN HİZMETE GİRECEĞİ GÜN SABIRSIZLIKLA BEKLENİYOR
Öte yandan Merkezi Yönetim Caddesi’nde katlı otopark yapılacağını öğrenen vatandaşlar ise, projenin bu bölgedeki çok büyük bir eksikliği ortadan kaldıracağını dile getirdiler. Vatandaşlar, Erzurum’u modern bir kente dönüştürmek için önemli çalışmalara imzasını atan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, katlı otoparkın hizmete gireceği günü sabırsızlıkla bekleyeceklerini ifade ettiler .
Kaynak: İHA