Bilgisayar Gençliğine Unutulmaya Yüz Tutulmuş Oyunlar Gösterildi

Hızla gelişen teknolojinin etkisiyle unutulmaya yüz tutan sokak oyunlarını günümüze taşıyan Büyükşehir Belediyesi, '6. Bursa Sokak Oyunları Şenliği' ile geçmişin nostaljisini çocuklara yaşatıyor.

Bilgisayar Gençliğine Unutulmaya Yüz Tutulmuş Oyunlar Gösterildi
Çocukları sokak oyunlarıyla tanıştıran '6. Bursa Sokak Oyunları Şenliği' Reşat Oyal Kültürparkı'nda yapıldı. Coşkulu anların yaşandığı şenliğe Mutlular İlköğretim Okulu, Mollafenari İlköğretim Okulu, 23 Nisan İlköğretim Okulu, Çepni Köyü İlköğretim Okulu, Tirilye İlköğretim Okulu, Mirzeoba Köyü İlköğretim Okulu, Final İlköğretim Okulu, Melike Pınar İlköğretim Okulu, 1. Murat İlköğretim Okulu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrenciler Kültürpark'ın stadyum kapısı girişinden şenlik alanına mehter takımı eşliğinde yürüdü

Büyükşehir Belediyesi Bursa Kent Müzesi Araştırma Ekibi tarafından tertiplenen şenlikte, hızla gelişen teknolojiyle arka planda kalan ve unutulmaya yüz tutmuş körebe oyunu, yakan top oyunu, beştaş, cilli baş oyunu gibi oyunlar oynandı. Çocukların eğlenmesini amaçladıklarını belirten Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, "Kaybolmakta olan kültürümüzü hatırlamak istedik. Babalarımızın, dedelerimizin, annelerimizin mahallelerde oynadığı oyunları öğrencilere hatırlatmak istedik. Bu oyunları tekrar hatırlamak için araştırma ekibi kurduk. Ekip eskiden oynan oyunların araştırmasını yaptı. Şenlikleri okullar ile yapıyoruz. Özellikle ilkokullar ile şenliği yapıyoruz” dedi.

Çocuklar geleneksel oyunları oynarken hayli neşeli olduğu görüldü.

Kaynak: İHA