8. Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali

Ordu Belediyesi'nce bu yıl sekizincisi düzenlenen Uluslararası Ordu Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, 10'u yabancı 20 tiyatro grubunun katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı.

Düz Mahalle'den başlayan ve Şarkiye Mahallesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde son bulan kortej yürüyüşünde yer alan tiyatro grupları, vatandaşlara karanfil dağıttı.

Yürüyüş sonrası Atatürk Anıtı önünde yapılan açılış töreninde konuşan Ordu Vali Vekili Yemen Bayrak, kentte son zamanlarda birçok etkinlik gerçekleştirildiğini, bu etkinlikleri büyük bir mutlulukla izlediklerini söyledi.

Festivalin ayrı bir özelliği olduğunu ifade eden Bayrak, ''Bu özellik de tiyatro festivali olması. Çünkü tiyatro insana dayanan, insanla özdeşleşmiş bir olgu. Haliyle tiyatro demek insanlık demek. Bu festivalde emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarıma da iyi seyirler diliyorum'' dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise düzenledikleri festival ile kültürün ve sanatın başkenti olan Ordu'nun başarısını uluslararası alana taşıma fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Geçen yıl festivale 23 bin tiyatroseverin katıldığını anlatan Torun, ''Bu yıl ise 10 yerli, 10 yabancı olmak üzere 20 tiyatro grubuyla çok daha kişiyle tiyatroyu buluşturmak istiyoruz. Hedefimiz salonlardan sokaklara kadar tüm kenti tiyatro ile harmanlamak'' diye konuştu.

Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Vakfı Başkanı Tamer Levent de Ordu'da artık çocukların el ele tutuşarak tiyatro heyecanını yaşadıklarına şahit oldukları için son derece mutlu oldukları belirtti.

10 Haziran'a kadar sürecek festival boyunca tiyatro grupları çeşitli oyunlar sergileyerek sanatseverlerle buluşacak.

Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu / Hayati Akçay
Kaynak: AA