Erdoğan, Zana Görüşmesini Değerlendirdi: Gayet İyi Geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile görüşmesinin "gayet iyi geçtiğini" söyledi.

Meclis'e gelişinde gazetecilerin görüşmeye ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, "Görüşme gayet iyi geçti. Gayet verimli olduğuna inanıyorum. Konuyla ilgili Leyla Hanım, zannediyorum yarın bir basın açıklaması yapacak, artık onu kendisi açıklayacak. Dolayısıyla benim bunun ötesinde bir açıklama yapmam doğru değil." şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, tekrar görüşüp görüşmeyecekleri sorusuna ise, "Hayır" cevabını verdi.Erdoğan ve Leyla Zana, bugün Resmi Konut'ta yaklaşık 1 saat 40 dakika görüşmüşlerdi. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da bulunduğu görüşmede Erdoğan'ın, millî birlik ve berabelik için destek istediği belirtildi. Bilgi veya görüntü verilmeyen görüşme sırasında AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu'nun da konuta geldiği öğrenildi. Ancak Tayyar ve Arzu'nun görüşmeye katılmadığı, başka bir konuyu görüşmek üzere konuta geldikleri kaydedildi.Leyla Zana'nın bugünkü görüşmede Erdoğan'a Kürt sorununun çözümüne ilişkin düşüncelerini aktardığı belirtildi.Öte yandan Leyla Zana'nın yarın görüşmeye ilişkin bir basın toplantısı düzenleyeceği açıklandı. Zana'nın saat 11.00'de Meclis'te basın toplantısı düzenleyeceği belirtildi .