'Aborjinlere Türkçe Öğretmek En Büyük Hayalimdi'

Avustralya’da faaliyet gösteren Işık Koleji’nde Türkçe öğretmenliği yapan Fazilet Torun, en büyük hayalinin Avustralya’nın yerlileri aborjinlere Türkçe öğretmek olduğunu bunu da gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu söyledi.

'Aborjinlere Türkçe Öğretmek En Büyük Hayalimdi'
Konyalı bir aileden yetiştikten sonra Fatih Üniversitesi Türkçe Dili ve Edebiyatı bölümünü bitiren Fazilet Torun, çocukluğundan beri hayal kurduğu aborjinlere Türkçe öğretmeyi bu yıl gerçekleştirdi. Fatih Üniversitesi’nde okurken Avustralya’ya gidip oradaki çocuklara Türkçe öğretme hayali yaşadığını ifade eden Fazilet öğretmen, “Ben okulumu bitirdikten sonra Avustralya’daki Işık Koleji’nde öğretmen olarak işe başladım. 2 yıldır orada görev yapıyorum. Türkçe öğrettiğim öğrencilerimle beraber bu yıl Türkçe Olimpiyatları’na katılmanın mutluluğunu yaşıyorum. Yakın çevrem ve arkadaşlarım ‘Neden Avustralya’da öğretmenlik yapıyorsun ?’ diye soruyor. Bende onlara herkesin bir hedefi hayali vardır. Aslında ben Türkiye’de de çalışabilirdim. Ancak benim hedefim Avustralya’daki çocuklara Türkçe öğretmekti. Bende bunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. “ diye konuştu.

Fazilet Torun, birçok kişiye yurt dışına gidip öğretmenlik yapmasını tavsiye ettiğini ifade etti.

Fazilet öğretmen, bu yıl ilk defa Avusturalya'nın yerlisi 'Aborjin' bir öğrenciyi de Türkçe Olimpiyatları’na getirdiklerini sözlerine ekledi.

Işık Koleji’nde okuyan Ruthy Kaisila da, Türkçe olarak kendisini tanıttıktan sonra öğrendiği şarkıdan kısa bir pasaj okudu.