Yaz Spor Oyunlarına Muhteşem Açılış Töreni

Erzurum 7. GAP Yaz Spor oyunlarına ev sahipliği yaparken, oyunların başlaması ve Yaz Spor Okulları’nın start alması nedeniyle Ilıca Yolu Üzerindeki 3 Binlik Buz Arane’da muhteşem bir açılış töreni düzenlendi.

Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, diğer illerin spor müdürleri, ilçe müdürleri ve şube müdürleri ile Erzurum’a gelen kafileler ile Erzurumlu sporcular ile antrenörleri katıldı.

Yaz sıcağında buz salonunda yapılan açılışta, Türkiye Şampiyonu olan Palandöken Gençlik Merkezi Bar ekibi gösteri yaptı. Ardından karateciler, patenciler, short trackçılar ve buz hokeyciler gösteri müthiş bir gösteri sundu.

ASLAN:ERZURUM’UN UFKU GENİŞLEDİ
Açılış töreninde konuşan Vali Yardımcısı Özgür Aslan, Erzurum’un artık ulusal ve uluslar arası müsabakalarda profesyonelce ev sahipliği yaptığını belirterek, “2011 Üniversiade bizim ufkumuzu açtı. Artık Erzurum ufuklarını geniş tutan bir şehir, bugünde buz salonunda sporcularımızın cıvıl cıvıl gösterisi bunun en iyi kanıtıdır. Biz Erzurum olarak Yaz Spor Oyunlarına da en iyi şekilde ev sahipliği yapacağız” dedi.

KOCATEPE:OYUNLARI DİĞER BÖLGELERDE DE YAPACAĞIZ
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları (GAP) açılış töreninde konuşan Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, “Yaz spor oyunlarının en geniş kapsamlısını Erzurum’da yapıyoruz. İnşallah diğer bölgelerde de yaz spor oyunları düzenleyeceğiz. Erzurum’da mücadele eden tüm takımları, sporcuları ve antrenörlerini kutluyorum, şimdiden tüm takımlara başarılar diliyorum” diye konuştu.

ÇİNTİMAR’DAN BAŞARI DİLEĞİ
Dün 3 Binlik Arena’da yapılan törende açılış konuşmasını yapan Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’da Erzurum’a gelen sporculara, antrenörlere ve idarecilere başarı dileğinde bulundu. Çintimar, kafilelerin Erzurum’da bir hafta süreyle hem spor yapacaklarını hem de eğlenceli dakikalar geçireceklerine inandığını söyledi.

Çintimar, 7. Yaz Oyunları’nda 25 ilden 2 binin üzerinde sporcunun 10 branşta mücadele ettiğini sözlerine ekledi.

ON BRANŞTA YAPILACAK MÜSABAKALARIN YERLERİ
7. GAP Yaz Spor Oyunlarında basketbol müsabakaları Yeni Erzurum Spor Salonu ve Atatürk Üniversitesi Spor Salonu’nda yapılıyor. Güreş Müsaebakaları İbrahim Hakkı Fen Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Judo 3 Temmuz Lisesi Spor Salonu’nda yapılacak. Masa tenisi müsabakaları Özel Aziziye Koleji Spor Salonu’nda yapılacak. Taekwondo müsabakaları Hilalkent Lisesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yüzme Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüzme Havuzu’nda yapılacak. Voleybol Yakutiye Spor Salonu ve Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Yoncalık Kampusu Spor Salonu’nda oynanıyor. Atletizm Yarışları Atletizm Tartan Pistte yapılacak. İşitme Engelliler Futbol Maçları 1 Nolu Sentetik Saha ve 2 Nolu Sentetik Sahada oynanacak. Badminton Yarışları Aziziye İlçesi Spor Spor Salonu’nda yapılacak .
Kaynak: İHA