Vali Yenigün: Modern Sulama Sistemleri Verimi Arttırıyor

Erzincan Valisi Selman Yenigün, modern sulama sistemlerinin verimi arttığını belirterek, çiftçilerin bu sistemlerden istifade etmeleri gerektiğini söyledi.

Üzümlü ilçesi Altınbaşak beldesinde 595 bin liraya mal olan ve yüzde 75’i devlet tarafından desteklenen Toplu Basınçlı Sulama Projesi'ni yerinde inceleyen Vali Yenigün, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Beraberinde Üzümlü Kaymakamı Davut Sinanoğlu, Üzümlü Belediye Başkanı Sami Sertadım, Altınbaşak Belediye Başkanı Ercan Bektaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Lek ile Üzümlü bölgesinde yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Yenigün, tarla ve seraları gezdi. Yenigün, yapılan sulamalardan daha modern bir sulama sistemine geçilmesi ile verimin de artacağını ifade etti.

"SULAMA SİSTEMLERİNDE DAHA TEKNİK UYGULAMALAR YAPILMALI"

Toplu Basınçlı Sulama Projesi ile daha önceden yapılan sulama sistemlerinde daha modern, daha teknik sulama sistemlerinin uygulanmaya başladığını ve bu sistemlerin uygulanması gerektiğini vurgulayan Yenigün, “Çiftçimize, köylümüze bu noktada ileri teknikleri uygulayarak, onların daha iyi bir verim elde etmelerine vesile olacak bu çalışmaları yapmamız lazım. Bu yatırımın toplam maliyeti 595 bin liradır. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bu tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları programı çerçevesi içerisinde yüzde 75’ini devlet olarak hibe olarak veriliyor. Bu projenin yüzde 75’lik kısmı devlet tarafından verildi.

" dedi.

Kurulan sulama sistemi ile istenen her biçimde sulamanın yapılabileceğini kaydeden Yenigün, "Ürününe göre sulama imkanı var. Sulama sisteminde en çok arzu ettiğimiz sistemler, damlama sulama ve yağmurlama sulama yöntemleri. Burada esas, verimin artırılmasıdır. Birim alanda verimi artırdığımız zaman tabiî ki ekonomik yönden bir karlılık noktasına ulaşmış olacağız. Köylümüzün de çiftçimizin de ürünü daha iyi değerleniş olacak. Projede emeği geçen tüm görevli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Tesisimiz çiftçilerimize hayırlı olsun. Bol ürünler kazanmalarını istiyorum.” şeklinde konuştu.