Kırıkkale Valisi Güner, 3 Yıllık Görev Süresini Değerlendirdi,

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, 3 yıllık görev süresini Polisevi'nde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi
Geçtiğimiz aylarda İç Anadolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen “Yılın En İyileri” ödül töreninde “Yılın Valisi” yılın valisi seçilen Güner, kentte görev yaptığı 3 yıllık süreci düzenlediği basın toplantısı ile anlattı.

Sağlık, eğitim, ekonomi, ulaştırma, sosyal, kültürel ve yaşam ile ilgili çalışmalarını anlatan Güner, halka hizmet etmek için Kırıkkale’de olduklarını söyledi

Kırıkkale’de 3 yılık çalışma süresini bitirdiğini ve dördüncü yıla girdiğini hatırlatan Güner, “Bugün aynı zamanda Kırıkkale Valisi olarak fiilen üçüncü hizmet yılımın bitimi ve dördüncü yılın başlangıcına da rastlamaktadır. Bu şehrin Valisinden siz değerli basın mensuplarına kadar hepimizin ortak sevdası olan Kırıkkale deyince akla, ülkemizin önemli ağır sanayi kuruluşlarından Makine ve Kimya Fabrikaları ile TÜPRAŞ Rafinerisini bünyesinde taşıyan sanayi havzası, tarımsal sulama ile birlikte katma değeri yüksek ürünlerin çokça üretildiği Anadolu'nun tahıl ambarı ve tarım havzası, Kızılırmak gibi önemli su kaynakları ve doğal güzellikleri ile Ankara'nın arka bahçesinde su havzası, önemli akademik ve öğrenci potansiyeline sahip, kendi adını taşıyan Üniversitesi ile eğitim ve sağlık merkezi, otoyol ve hızlı tren hatları ile birlikte karayolu ve demiryolu ağlarının geçiş koridorunda önemli bir bölgesel kavşak noktası gelmektedir. Bunun yanı sıra Kırıkkale, adına türküler yakılan Dinek Dağı, gönül eri Hasandede, halk ozanı Hacı Taşan, kralların ressamı Rahmi Pehlivanlı, gibi değerlere de sahiptir. Tüm bu potansiyeli ve özellilikleriyle Kırıkkale, her geçen gün değişmekte, gelişmekte ve büyümektedir” şeklinde konuştu.

KIRIKKALE’YE 350 ADET KAMU YATIRIMI KAZANDIRILDI Yapılan projelerle 350 adet kamu yatırımın kente kazandırdığını ifade eden Güner, “Kırıkkale’nin, ülkemizin genç illeri arasında yer alması bir dezavantaj olarak görülse de, bu konuda son yıllarda ilimize gerçekleştirilen yatırımlar ve gelişmelerle önemli mesafeler alınmıştır. Devletimizin ve Hükümetimizin destekleriyle, bu yıl 2 milyar TL tutarında 350 adet kamu yatırımını ilimize kazandırılmıştır. Bu yatırımların takibi ve koordinesi Valiliğimizce sağlanmaktadır. Valilik olarak tüm kurumlarımızla birlikte kapasitemizi daha verimli kullanarak halkımızın yararına, sosyal faydası yüksek doğru işler yapmayı hedefledik. Kırıkkale Valiliği olarak ilimizde ilk defa Projeli Çalışma Modeli (PÇM) başlatarak, son derece başarılı sonuçlar elde ettik, etmeye de devam ediyoruz. Bu çerçevede 2011 yılında geliştirdiğimiz Projeli Çalışma Modeli ile (PÇM) Valiliğimize bağlı kurum ve kuruluşlar tarafından 450 adet somut ve sosyal içerikli projeler üretilmiştir. Bu projelerin uygulama süreci Temmuz 2011 tarihinden başlatılmış, takibi ve izlenmesi üçer aylık dönemler halinde icra edilen İl Koordinasyon Kurulu toplantılarında yapılmaktadır” dedi.

DEVLET-HALK BULUŞMASI TESİS EDİLMİŞTİR.

Halka yönelik uygulanan sosyal içerikli projelerle Devlet ile Halk arasında mesafeleri ortadan kaldırdıklarını söyleyen Güner, “Halkımızın Devlet kapısına kolayca ulaşması için tüm kanallar açılarak güven ortamını tesis ettik. Vatandaşımızın gelemediği durumlarda Devletin imkanlarını vatandaşımızın ayağına götürdük. Amacımız, bu kubbede hoş bir seda bırakabilmeyi gerçekleştirmektir. Halkımızla gönül bağı kurarak, hem onları hizmetlerimiz konusunda bilgilendirdik, hem de onlarla samimi bir şekilde kucaklaşmayı başardık. Herkesle ve her kesimle diyalog artırıcı bir model izledik. Değerli Basın Mensupları, Kırıkkale’nin gelecekte, Ankara’nın arka bahçesinde bir su havzası; sanayinin var olduğu, geliştiği ve alt kesimlere yansıdığı sanayi havzası; hububatla birlikte katma değeri yüksek ürünlerin yüksek miktarlarda üretildiği tarım havzası, hinterlandı ile birlikte sağlık merkezi olma yolunda ilerleyecektir. Genel hedefimiz, Valiliğimiz himayesinde kurum ve kuruluşlarca 2011 yılından itibaren önümüzdeki 10 yıllık süreçte, Kırıkkale il ve ilçelerimizde sonuç odaklı yönetim anlayışını hakim kılarak, ilimizde sosyal ve iktisadi kalkınmayı sağlamak ve halkın yaşam memnuniyetini artırarak 2023 yılına hazırlıklı olmaktır. Değer döngümüz, sorun odaklı hizmet anlayışı yerine çözüm ve insan merkezli hizmet anlayışını etkili hale getirmektir” dedi.

Kaynak: İHA