ODH’ye Yeni Helikopter Pisti

Ordu’da organ bağışlarının artış göstermesi, organları alabilmek için gelen helikopterlerin gece uçuş yapamaması sebebiyle ortaya çıkan gecikmelerin ortadan kaldırılması için Ordu Devlet Hastanesi’nin helikopter pisti yenileniyor.

Yenilenmesine ve modernize edilmesine karar verilen helikopter pistinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından keşif çalışması yapıldı. Ordu Devlet Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Dr. Selçuk Yücesan, organ nakilleri için gelen helikopterlerin gece uçuş yapamadığı için sabahı beklemek zorunda kaldığına dikkat çekerek, “3- 4 ay içinde Ordu Devlet Hastanesi gece ve gündüz kullanılabilecek ve her türlü helikopterin inebileceği bir heliport yapılacak” dedi.

Dr. Yücesan şöyle devam etti: "24 saat uçuşun olabileceği bir heliport için şu anda keşif çalışması yapılıyor. Keşif çalışmasının ardından ihale aşamasına geçilecek. Işıklandırılması yapılmış, her türlü helikopterin inebileceği bir heliporta kavuşacağız. Önümüzdeki 3-4 aylık süre içerisinde Ordu Devlet Hastanesi yeni helikopter pistine kavuşacaktır.”
Kaynak: İHA