Kıbrıscık’ta Adliyenin Kapatılması Protesto Edildi

Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde adliyelerin kapatılmasını protesto eden vatandaşlar yürüyüş yaparak adliyelerin yeniden hizmet vermesini istedi.

İlçelerindeki adliyelerin kapatılmasına karşı eylem düzenleyerek adliyesini geri alan Mengen’den sonra Kıbrıscık halkı da hakkını aradı. HSYK’nın kar etmediğini öne sürerek kapatma kararı verdiği Kıbrıscık’ta halk, adliyenin kapatılmasına karşı geniş çaplı eylem yaptı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve aslen Kıbrıscıklı olan CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin de eyleme katılarak halkı bilgilendirdiler. Kıbrıscık’ın gittikçe küçüldüğünü ve devletin de bu konuda güçlendirici adımlar atmadığını belirten milletvekilleri, Kıbrıscık halkını, haklarını korumaları için daha etkili olmaya davet etti. Yapacakları tüm çalışmalarda ve eylemlerde yanlarında olacaklarını belirten vekiller, daha önce askerlik şubesinin de taşındığını, yakında ilçe olma özelliğini de kaybedebileceğini belirtti.

Sıkıntılarını mikrofonla dile getiren halk ise adli olaylar için Bolu merkeze gidip gelme konusunda ciddi sıkıntılar yaşayacaklarını, hem Seben’in hem de Kıbrıscık’ın çok mağdur olduğunu ve adliyelerini geri istediklerini belirttiler .
Kaynak: İHA